در شکایت از کارفرما یا کارگر توسط (100 امتیاز)
سلام

 بنده از ۱۷ سالگی شاگرد سوپر مارکت دایی خود بودم بعد از ۷ سال رفتم خدمت،

آیا می توانم از دایی خود که بعنوان کارفرما من بوده بابت پرداخت نکردن حق بیمه من شکایت کنم؟

دایم قبول کرده باید بیمه میکردت الان میگه با جریمه پرداخت میکنم اگه قبول کن؟؟
1 پاسخ
توسط (15,880 امتیاز)
همراه گرامی بیدبرگ

با سلام

عطف به ماده 148 قانون کار: کارفرما مکلف است نسبت به بیمه کارگران خود اقدام نماید. در جای دیگری در قانون آیین دادرسی کار آمده است: کارگر در مقام خواهان باید بتواند مدت کارکرد خود و مزد بالاتر از میزان قانونی را اثبات نماید.

پس ابتدا به ساکن می بایست در اداره کار مربوط به منطقه شهرداری که محل کار مورد شکایتتان در آن مستقر است، دادخواست ثبت نمایید. سپس جنابعالی به عنوان مدعی باید سند و مدرکی ارائه دهید که از این تاریخ تا فلان تاریخ در کارگاه مدنظرتان مشغول به کار بوده اید و رابطه کارگری کارفرمایی شما توسط هیات محترم تشخیص یا حل اختلاف احراز شود.

در صورتی که رای قطعی به نفع شما باشد کافرما مکلف خواهد شد اصل حق بیمه ایام کارکرد به انضمام جرایم را به سازمان پرداخت نماید تا سابقه شما احیا شود.

ضمنا جرایم مربوطه توسط سازمان تامین اجتماعی محاسبه می گردد.

 با تشکر از همراهی شما