در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)

سلام. من براي ساخت فيلمي احتياج به اطلاعات دقيق دارم و به زبان ساده و نه زبان حقوقي لطفا . چون جواب سوالم رو ديدم هست ولي متوجه نشدم.

  1.  اگر فردي در ماه حرام با داشتن بيمه ثالث و گواهينامه اي كه هنوز يكسال از زمان گرفتنش نگذشته،  تصادف منجر به فوت در خود شهر تهران بكنه و مقصر صد در صد باشه و الان با وثيقه بيرون باشه و دادگاهش بعد از٤ ماه برگزار نشده باشه و با مراجعه به دادسرا به ما بگن هنوز صبر كنيد، سوال من اينه كه اكه دادگاه بيفته سال ديكه ديه كامل در ماه حرام رو بيمه پرداخت ميكنه يا ما به تفاوت با سال بعد رو بايد ما بديم؟ و اينكه چيكار كنيم روال سريعتر جلو بره؟ اينكه ايا اگر اولياي دم با گرفتن ديه رضايت بدن حبس چقدر هست؟ حبس رو ميشه خريد يا زندان داره؟
  2.  اگر فردي بدون گواهينامه باشه حكمش چجوريه چه فرقي با داشتن گواهينامه داره؟
    ايا اولياي دم ميتونن قصاص يا مبلغي دو سه برابر مقدار ديه براي رضايت دادن طلب كنن؟
  3.  اگه فردي گواهينامه داشته باشه و بيمه نداشته باشه چجوريه؟

 ادمین : برای دریافت سریع تر و دقیق تر پاسخ، سوالات خود را در صفحات مجزا بپرسید

3 پاسخ
توسط (51,790 امتیاز)
با سلام

به خانواده داغدار(سناریوتون) تسلیت میگم .

چنانچه فردی باگواهینامه محدود مسبب تصادف جرحی و یافوتی باشه

اولا خسارت وارد شده از بیمه نامه پرداخت میشه . حتی اگر دیه فوت باشه .چون شخص در لحظه تصادف دارای گواهینامه بوده است . طبق قانون بیمه مصوب ۹۵  بیمه نامه معتبر جایگزین وثیقه است . پس کسی زندان یا بازداشت نمیشه .فقط از جنبه عمومی جرم که دولت شاکی اصلی اونه شما رو محکوم به ۶ماه تا دوسال زندان میکنه که با تبدیل به جزای نقدی معادل ۱۰میلیون تومان که دیگه بیمه نمیده و خود شخص باید پرداخت کنه از زندان رفتن معاف میشه

دوما گواهینامه شخص بر اثر ایجاد تصادف جرحی و فوتی اگر مقصر باشه یا یکی از تخلفات حادثه ساز ۲۰گانه ذکر شده در ماده ۷ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی  رو مرتکب بشه گواهینامه ش باطل میشه و باید دوباره ازمون بده

چون تصادفات رانندگی جزء جنایات غیر عمدیه شما نمیتونید مقصر رو قصاص کنید و فقط دیه میتونید مطالبه کنید که ظرف ۲ سال از تاریخ حادثه باید پرداخت بشه .

دیه یوم الاداء است . یعنی هر روزی که بخاد پرداخت بشه ملاکِ تعیین  میزان دیه خواهد بود.

دیه مجازاتیست که قانون و شرع اون رو تعیین کرده و نمیتوان خلاف ان مطالبه کرد .