در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
با سلام و تشکر از سایت بسیار خوب شما

میخواستم در مورد شرایط دریافت خسارت افت قیمت بپرسم

مدل ماشین تاثیر داره؟
اینکه قبلا تصادف یا زدگی و رنگی نداشته تاثیر داره؟

شرایط من به این صورت بوده
دو ماشین با هم تصادف کرده بودن که به دلیل توقف اونا وسط خیابون و منتظر بودنشون به ماشین مقصر برخورد کردم
مدل ماشین غیر مقصر ۹۵ هستش و قبل از برخورد من به خودروی جلویی برخورد داشته و در تمام گزارشات قید شده
میتونه درخواست افت قیمت کنه؟
2 پاسخ
توسط (33,820 امتیاز)
سلام
در اثر تصادف علاوه بر خسارت های تعمیر و نوسازی خودرو، خسارت دیگری ممکن است به ارزش خودرو وارد شود. به این صورت که خودروی تصادفی تعمیر شده به نسبت وضعیت قبل از حادثه، ارزش کمتری خواهد داشت.

به این خسارت، افت مدل یا افت قیمت می گویند.
این خسارت  از محل بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه خودرو، قابل پرداخت نیست مگر اینکه خلاف این اصل بین بیمه گر و بیمه گذار توافق شده باشد.

خسارت افت مدل بر عهده مسبب حادثه است و در صورت شکایت زیاندیده، از طریق مراجع قضایی قابل پیگیری و مطالبه است.

بسته به اینکه قیمت قبل و بعد تصادف (بعد از تعمیر ) چه مقدار افت داشته باشد، این میزان خسارت هم متغیر است.

اگر چه در موارد بسیاری مشاهده شده است که افراد از دریافت این حق صرف نظر می کنند.

در این موردی که شما مطرح کردید، شخص زیاندیده می تواند نسبت به افت مدلی که از ناحیه برخورد با شما به خودرو اش وارد آمده، مطالبه خسارت نماید.
در این صورت کارشناس می تواند میزان خسارت افت مدل ناشی از هر یک از مسببین حادثه (شما و شخی که قبل از شما با آن خودرو تصادف کرده ) را به درستی تشخیص دهد.

اگرچه سقف تعهد مسبب حادثه و بیمه گر شخص ثالث در مورد خسارت اای مالی، نصف دیه مرد مسلمان در ماه حرام است (یعنی 140 میلیون تومان )
به عبارتی اگر یک شخص به خودروی گرانقیمت خسارتی وارد کند، حداکثر به میزان 140 میلیون تومان تعهد به جبران خسارت دارد.