در بیمه مسوولیت و مهندسی توسط (100 امتیاز)

با سلام
ممنون می شم که به سوالات زیر در مورد احداث و بهره برداری بیست ساله ی یک نیروگاه خورشیدی به ارزش تقریبی یک میلیون یورو پاسخ دهید.

  1. چه مواردی را می توان در زمان ساخت نیروگاه (فاز مهندسی و ساخت پروژه) بیمه کرد؟
  2. چه مواردی در زمان بهره بردای (حداقل بیست سال) شامل بیمه می شود؟ (مواردی از قبیل آتش سوزی، اتصال کوتاه، رعد و برق، زلزله، تگرگ)
  3. چه مواردی شامل بیمه ی زمان بهره برداری قرار نمی گیرد (جنگ داخلی، و ...)
  4. چه قطعاتی از نیروگاه مورد بیمه قرار می گیرند (پنل ها، اینورتر، کابل ها، ترانس و ...)
  5. چه هزینه هایی شامل بیمه می شود (هزینه تمیز کردن پنل ها، هزینه ی مسطح کردن زمین و حصار کشی و ...)
  6. چه بیمه های تکمیلی دیگری برای این منظور وجود دارد؟ (برای مثال بیمه ی پایین بودن تولید برق بر اثر ابری بودن بیش از حد در سال و ...)
  7. چه فاکتورهایی در هزینه ی بیمه تاثیر گذار هستند؟
  8. در نهایت هزینه ی بیمه ی یک پروژه ی یک میلیون یورویی حدودا در سال چه مقدار خواهد بود.

با سپاس فراوان

1 پاسخ
توسط (33,820 امتیاز)
با سلام

بیمه های مهندسی جزء بیمه های اموال محسوب می شود. اگرچه میتوان ریسک های مسئولیت هم به پوشش های آن اضافه کرد.

هر ریسکی که به ذهن مدیر پروژه برسد، در صورت توافق بیمه گر قابلیت بیمه شدن دارد.

به همین خاطر است که بیمه های مهندسی را از سایر رشته ها جدا می کنند.

1. بلایای طبیعی نظیر سیل زلزله طوفان صاعقه و ...

2. آتش سوزی، انفجار

3. حقوق و دستمزد

4. حقوق گمرکی و هزینه های حمل و نقل

5. خسارت های وارده به اموال مجاور و اموال اشخاص ثالث

6. خسارت های وارده به کارکنان و پیمانکاران اصلی و فرعی و کارکنان پیمانکاران اعم از خسارت جانی و مالی

7. خسارت های وارده در مراحل تست و بهره برداری آرمایشی

8. خیارت های ناشی از عدم النفع یا تاخیر در افتتاح پروژه

9. سایر موارد

البته طبقه بندی خطرات تحت پوشش بر اساس تجربه و انچه که حافظه یاری داده، ارائه شده است.

حتی خطراتی که در سایر بیمه نامه ها جزء استثنا است، در بیمه نامه های مهندسی قابل پیشنهاد است و در بسیاری از موارد از سوی بیمه گران پذیرفته می شود. نظیر جنگ و شورش و بلوا.

انواع بیمه نامه های مهندسی عبارتند از:

1. بیمه تمام خطر پیمانکار

در مورد پروژه های است که بیشتر هزینه های پیمانکار بابت مصالح و حقوق و دستمزد و اجرت است تا قطعات نصب شده مثل بسیاری از پروژه های عمرانی و ساختمانی: سد، راه، پل و ...

2. بیمه تمام خطر نصب

در مورد پروژه های ایست که بیشتر هزینه های پیمانکار بابت خرید و ساخت قطعات است تا خرید مصالح و اجرت مثل دکل های حفاری، دکل ها و آنتن های مخابراتی و ...

3. بیمه سازه های تکمیل شده

ریسک های زمان بهره برداری از سازه ها را در بر می گیرد. مثل ریسک های یک نیروگاه برق بعد از اتمام عملیات ساخت و تست گرم.

4. بیمه ماشین آلات پیمانکار

نظیر بیمه بدنه در مورد ماشین آلاتی است که جزء اموال یا امانت یک پیمانکار است و معمولا بخش اعظم سرمایگذاری هر پیمانکار است.

5. بیمه تجهیزات الکترونیکی

ریسک های تجهیزات کامپیوتری، مخابراتی، الکترونیکی و ... هم در این بیمه نامه تحت پوشش قرار می گیرد.

6. بیمه شکست ماشین آلات

خطراتی را که ماشین آلات درجا و نصب شده در یک واحد صنعتی را پوشش می دهد. مثلا کمپرسورها، ژنراتورها، تابلوهای کنترل و ...

در پایان باید پیشنهاد کنم که بهتر ایت با یک مشاور بیمه ای مسلط به بیمه های مهندسی و ارزیابی ریسک مشورت نمایید تا ریسک های شما را به خوبی شناسایی کند و برای هر یک از ریسک ها بیمه نامه متناسب را از شرکت های بیمه درخواست نماید.