در بیمه مسوولیت و مهندسی توسط
گذاشتن دوباره کلمه کلیدی توسط

سلام

وقتی حادثه ای در کار رخ میده، مراحل تجزیه و تحلیل حوادث ناشی از کار چطوریه؟ چطوری باید درخواست بدیم ؟ کی بهش رسیدگی میکنه؟ میشه توضیح بدید؟

1 پاسخ
توسط (27,330 امتیاز)

با سلام

اولین مرحه در تجزیه و تحلیل حوادث ناشی از کار جمع آوری داده های مربوط به حوادث و تشکیل بانک اطلاعاتی با استفاده از نرم افزار های تخصصی آماری می باشد مراحل بعد به ترتیب بررسی و توصیف متغیر ها با استفاده از روشهای آماری توصیفی ، بررسی عوامل موثر بر آسیب های ناشی از کار با استفاده از آزمونهای آماری ، تعیین ضرایب و ارائه راهکارهای لازم در خصوص کاهش حوادث ناشی از کار با توجه به عوامل بررسی شده است. که به عهده اداره کار و امور اجتماعی است.

در خصوص نحوه درخواست بررسی حوادث :

1-مراجعه حادثه دیده و یا اولیای دم به مراجع قضایی انتظامی برای طرح شکوائیه یا دادخواست

2-بررسی شکوائیه حادثه دیده یا اولیای دم توسط مقام محترم قضایی و انتظامی.

3-مراجعه حادثه دیده یا اولیای دم به کلانتری جهت تشکیل پرونده و اخذ نظریه از ادارات کار و امور اجتماعی و پزشکی قانونی

4-مراجعه حادثه دیده به واحد بازرسی کار اداره کل کار و امور اجتماعی استان یا اداره شهرستان و ارائه نامه کلانتری جهت مطالعه پرونده و بررسی صحنه حادثه و ثبت اظهارات شهود به منظور تهیه گزارش حادثه توسط بازرس کار

5- تحویل گزارش حادثه از سوی اداره کل کار و امور اجتماعی استان یا اداره شهرستان به کلانتری، به منظور ارجاع به مرجع قضایی برای ابلاغ نظریه بازرس کار به اصحاب پرونده وصدور رای.

درصورت وقوع حادثه شغلی در کارگاه ، به استناد تبصره ماده 95 قانون کار کارفرما یا مسئولان واحدهای موضوع ماده 85 قانون کار موظفند کلیه حوادث ناشی از کار را در دفتر ویژه ای که فرم آن از طریق وزارت کار و امور اجتماعی اعلام می گردد ثبت و مراتب را سریعاً به صورت کتبی به اطلاع اداره کار و امور اجتماعی محل برسانند همچنین به استناد ماده 9 آئین نامه حفاظتی کارگاه های ساختمانی و ماده 65 قانون تامین اجتماعی، کارفرما باید وقوع هر گونه حادثه ناشی از کار را ظرف مدت سه روز اداری به شعبه صندوق تامین اجتماعی محل اطلاع دهد و نسبت به تکمیل و ارائه فرم ویژه حادثه اقدام نماید.

همینطور برای دریافت خسارات بیمه مسئولیت، کارفرما و یا زیان دیده طی 5 روز اداری فرصت دارند که نسبت به تکمیل فرم اعلام خسارت و تحویل آن به واحد خسارت بیمه مذکور، جهت تشکیل پرونده اقدام نمایند. مراحل بعدی بسته به نوع خسارت حادث شده، توسط شرکت بیمه مذکور اعلام میگردد.  یکی از مدارک مورد نیاز، فرم های مربوط به تامین دلیل و تایید حادثه ناشی از کار توسط اداره کار و امور اجتماعی است که در بالا توضیح داده شد.

موفق باشید