در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)

در یک سانحه تصادف که منجر به فوت همزمان مادر و تنها فرزندش شده، پدر مقصر تصادف بوده است. با توجه به اینکه تنها وارث از طبقه اول برای فرزند، پدرش می باشد که خود مقصر تصادف است آیا دیه فرزند به وراث طبقه دوم تعلق می گیرد یا متعلق به ولی امر مسلمین است؟ و آیا شرکت بیمه می تواند از پرداخت دیه فرزند امتناع کند؟

3 پاسخ
توسط (380 امتیاز)
با سلام
تصادف قتل غیرعمده.دیه به پدر، مقصر که ورثه است تعلق میگیرد.بیمه نمیتونه امتناع کنه.
درفرض عمد دیه تعلق نمیگیره
باتشکر
محمد صادقی
توسط (100 امتیاز)
ماده 451 قانون مجازات اسلامی: در صورتی که قاتل از ورثه مقتول باشد چنانچه قتل عمدی باشد از اموال و دیه مقتول و در صورتی که خطای محض یا شبه عمدی باشد از دیه وی ارث نمیبرد. در موارد فقدان وارث دیگر، مقام رهبری وارث است.
توسط (40,110 امتیاز)
با سلام

در تكميل فرمايش همكار عزيزم بايد عرض كنم تمام ديه خامومشون به پدر مارد متوفي ميرسد و ديه دخترشون به طلقه دوم خواهد رسيد و شركت بيمه نميتواند از پرداخت خسارات امتناع كند