در قانون کار و قرارداد کار توسط (-1,060 امتیاز)

عواقب اخراج غیرقانونی کارگر چیست

1 پاسخ
توسط (21,780 امتیاز)

سلام اگر کارفرمایی کارگر را به صورت غیرقانونی اخراج کند، بر اساس ماده ۲۰ قانون کار، کارگر باید ظرف مدت ۳۰ روز به اداره کار(هیئت تشخیص) مراجعه کند و درخواست بازگشت به کار را ارائه کند؛
 اداره کار (هیئت تشخیص)کارفرما را فرا خوانده و در این خصوص از وی توضیح می‌خواهد.
اگر اخراج کارگر بر اساس دلایل موجه و با طی مراحل قانونی باشد که کارفرما تنها مکلف به پرداخت حق و حقوق قانونی کارگر است اما اگر کارفرمایی دلیل موجهی برای اخراج کارگر نداشته باشد، در این صورت، اداره کار (هیئت تشخیص)حکم به بازگشت کارگر به محل کار خود را صادر می‌کند.
 اگر کارگر پس از صدور رای قطعی از بازگشت به کار امتناع کند یا تمایلی به بازگشت به محیط قبلی را نداشته باشد، در این صورت، کارفرما مکلف است از تاریخ اخراج حقوق کارگر را پرداخت کرده و به ازای هر سال سابقه کار ، معادل ۴۵ روز حقوق به عنوان حق سنوات به وی پرداخت کند.