در دیه و بیمه خودرو توسط (390 امتیاز)
درسوالی دیدم راننده ای مقصرحین ماموریت اداری پرسیده بود آیا جدا ازبیمه ثالث ،بیمه مسئولیت کارفرما یابیمه حوادث کارگر جداگانه تهیه کرده،جدا شاملش میشه ؟برداشت من بله بود،چون برای هرکدام جدا هزینه پرداخت شده  ،وکارفرما هم بدلیل حادثه حین کار(ماموریت کارگرش) بایدبه کارگرغرامت یاخسارت بده ازمحل بیمه مسئولیتی که لخاطر این جور موارد و.....انجام داده.
ولی پاسخ دیدم که چون بیمه ثالث بخشی از بیمه مسئولیت هستش وداره اینجا بابت تصادف هزینه میگیره،مابقی بهش تعلق نمیگیره،آیاپاسخش درست بوده ؟ ؟؟؟؟?
1 پاسخ
توسط (33,820 امتیاز)
اگر یک کارگر در حال ماموریت باشد و اتفاقی رخ دهد، مسئولیتش (جزئی یا کلی ) بز عهده کارفرماست. حال این حادثه، یک تصادف بوده و مسبب حادثه ای دارد. اینجا راننده مسبب حادثه نیز مسئول جبران خسارت های ناشی از اعمال خود است.

راننده مسبب حادثه بیمه شخص ثالث دارد و خسارت زیاندیده را پرداخت می کند.

از طرفی کارفرمای این شخص زیاندیده هم بیمه مسئولیت دارد و پوشش ماموریت های خارج از کارگاه را هم داشته است. از این محل نیز به زیاندیده غرامت پرداخت می شود. از آنجایی که ممکن است، هزینه های معالجه و درمان به طور تمام و کمال از محل بیمه نامه شخص ثالث تسویه شده باشد، دیگر نمی تواند هزینه پزشکی را مطالبه کند ولی می تواند غرامت خود را از بیمه گر مسئولیت کارفرما، بگیرد.

باز هم ممکن بود این شخص چند بیمه نامه دیگر هم داشته باشد:
1. بیمه عمر از هر نوع (عمر و سرمایگذاری، عمر ساده زمانی، عمر مانده بدهکار و ... )
2. بیمه حوادث (گروهی یا انفرادی به هر تعداد )

از تک تک این بیمه نامه ها می تواند غرامت خود را دریافت کند.

کلا بیمه های اشخاص تابع اصل غرامت نیست. شما در بیمه های اموال نمی توانید یک خسارت را از دو بیمه نامه دریافت کنید ولی در بیمه های اشخاص هیچ اشکالی ندارد.