در دیه و بیمه خودرو توسط (33,820 امتیاز)
چنانچه یک خودروی معمولی مثل پراید و انواع پژو با یک خودروی گرانقیمت و لوکس تصادف کند، مسولیت راننده مسبب حادثه برای جبران خسارت، به چه میزان است؟

آیا مسبب حادثه می بایست تمامی خسارت وارده به خودروی لوکس را جبران نماید؟

اگر راننده مال و منالی نداشته باشد، تکلیف خسارت و حقوق خودروی زیاندیده چه می شود؟
1 پاسخ
توسط (55,060 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ

با سلام

در صورتی که یک خودروی معمولی با خودرویی گران‌قیمت تصادف کند، شرکت بیمه تعهد دارد، متناظر با 50 درصد دیه یک مرد مسلمان در ماه‌های حرام خسارت وارده را جبران کند. در این قانون بیمه‌گذار یک خودروی متعارف را مبنایی برای تعیین سقف پرداخت خسارت در نظر گرفته است؛ قیمت خودروی متعارف نیز 50 درصد دیه یک مرد مسلمان در ماه‌های حرام در نظر گرفته شده است. از آنجا که دیه در ماه‌های حرام در سال جاری 280 میلیون تومان تعیین شده است، بنابراین 50 درصد این مبلغ یعنی 140 میلیون تومان حداکثر سقف پرداخت خسارت به خودروی گران‌قیمت از نظر قانون است.

بنابراین اگر کسی با این نوع خودروها تصادف کند متناظر با 140 میلیون تومان باید خسارت پرداخت کند. به ‌طور مثال اگر خودرویی 560 میلیون تومان قیمت داشته باشد و در تصادف به آن 50 میلیون تومان خسارت واقع شود از نظر این قانون چون 140 میلیون تومان یک چهارم 560 میلیون تومان محاسبه می‌شود؛ بنابراین، تعهد و مسئولیت مقصر در قبال این خسارت تنها 12 میلیون و 500 هزار تومان یعنی یک چهارم 50 میلیون تومان است.

با تشکر