در سوالات کارشناسان و نمایندگان بیمه توسط (109,610 امتیاز)
۲. آیا ممنوعیت فروش بیمه سرقت به طلا فروشی ها و صرافی ها که به تازگی ابلاغ شده روی فروش این رشته تاثیر گذار خواهد بود؟
2 پاسخ
توسط (33,820 امتیاز)
سوال یه کمی ابهام دارد و من به حالت های مختلف سوال،به تناسب اقتضای دانش خود پاسخ خواهم داد.
1. اگر منظور این است که به خاطر عدم ارائه پوشش سرقت، فروش طلافروشی ها و صراف ها کم شده است؟
بنده فکر نمی کنم کسی به دنبال این باشد که فلان طلافروشی بیمه سرقت دارد یا ندارد. در این صورت برای مردم مهم نیست که واحد صنفی دارای پوشش سرقت هست یا نیست.
 شاید برای شخص سرمایگذار و کسی گه قصد ورود به این شغل داشته باشد، مهم است که ریسک کار را ارزیابی کند و در صورت وجود پوشش بیمه ای برای مدیریت هرچه بهتر ریسک، اقدام کند، به سرمایگذاری راغب تر می شود. ولی به نظر می رسد که رشد فزاینده واحدهای صنفی در این حوزه موید این موضوع است که ارائه یا عدم ارائه پوشش سرقت نقش چندانی در رشد یا رکود صدور پروانه کسب این واحدها نداشته است.

2. اگر منظور این است که عدم ارائه پوشش سرقت، باعث کاهش فروش بیمه نامه های مربوط به واحدهای صنفی شده است؟
در حال حاضر میدانم که پوشش سرقت در قالب بیمه نامه آتش سوزی و پوشش پول در صندوق و پول در گردش و حتی در بیمه نامه های باربری صلا و جواهرات قابل ارائه است. اینکه فروش این رشته کم است شایدبه این دلیل است که حق بیمه بالایی برای قبول ریسک از سوی بیمه گر اعلام می شود و بیمه گذار حاضر به پرداخت آن نیست. وگرنه هیچ ریسکی نیست که در حال حاضر در بازار بیمه ایران قابل پوشش نباشد.

در بسیاری از موارد، شرکت های بیمه برای بیمه نامه های پرریسک و با ضریب خسارت های بالا و فراتر از ظرفیت قبول ریسک خود، پوشش های اتکایی تهیه می کنند.