در قانون کار و قرارداد کار توسط (-1,060 امتیاز)
تفسیر ماده 49 شرایط عمومی پیمان چگونه است
1 پاسخ
توسط (55,060 امتیاز)

با سلام

شرایط تعلیق پیمان،هزینه تسریع کار و خسارت تأخیر آن

ماده 49 شرايط عمومي

تعليق

الف) كارفرما مي‌تواند در مدت پيمان، اجراي كار را براي يك بار و حداكثر 3 ماه معلق كند، در اين صورت بايد مراتب را با تعيين تاريخ شروع تعليق به پيمانكار اطلاع دهد. در مدت تعليق، پيمانكار مكلف است كه تمام كارهاي انجام شده، مصالح و تجهيزات پاي كار، تأسيسات و ساختمان‌هاي موقت را براساس پيمان به‌طور شايسته، حفاظت و حراست كند.

ب) كارفرما هزينه‌هاي بالاسري پيمانكار را در دوران تعليق، به ميزان تعيين شده در اسناد و مدارك پيمان، به پيمانكار مي‌پردازد. اگر در اسناد و مدارك پيمان، تعيين هزينه‌هاي ياد شده، به توافق طرفين در زمان ابلاغ تعليق موكول شده باشد، كارفرما در مورد ميزان آن با پيمانكار توافق مي‌نمايد. در صورتي كه در اسناد و مدارك پيمان، هيچ نوع پيش‌بيني براي پرداخت هزينه‌هاي بالاسري پيمانكار در دوره تعليق نشده باشد، كارفرما ماهانه مبلغي معادل 10 درصد متوسط كاركرد فرضي ماهانه را به پيمانكار مي‌پردازد. اگر به دستور كارفرما، قسمتي از كار متوقف شود، بابت هزينه‌هاي پيش‌گفته در مدت تعليق، ماهانه مبلغي معادل 10 درصد متوسط كاركرد فرضي ماهانه، به تناسب مبلغ كار متوقف شده، به پيمانكار پرداخت مي‌شود. براي تعيين هزينه تعليق، كسر ماه به تناسب محاسبه مي‌شود.

تبصره -  در صورتي كه پيش از آغاز عمليات موضوع پيمان، تعليق پيمان از سوي كارفرما ابلاغ شود، 80 درصد هزينه تعليق محاسبه شده طبق اين بند، به پيمانكار پرداخت مي‌شود.

ج) كارفرما و پيمانكار در مورد ماشين‌آلاتي كه پيمانكار مايل است در مدت تعليق از كارگاه خارج نمايد، بدون پرداخت هيچ نوع هزينه‌اي، توافق مي‌كنند. اجاره مربوط به دوران توقف آن تعداد از ماشين‌آلات كه در كارگاه باقي مي‌مانند، براساس توافق طرفين به پيمانكار پرداخت مي‌شود.

د) در صورتي كه تعليق بيش از سه ماه ضروري باشد، كارفرما مي‌تواند با موافقت پيمانكار، مدت تعليق را براي يك بار و حداكثر 3 ماه، با شرايط پيش‌گفته افزايش دهد. در صورت عدم موافقت پيمانكار با تعليق بيش از 3 ماه، پيمان خاتمه يافته و طبق ماده 48 عمل مي‌شود.

هـ ) هرگاه عوامل موجب تعليق كار برطرف شود، كارفرما با تعيين مهلتي براي پيمانكار به منظور آماده نمودن كارگاه، تاريخ شروع مجدد كار را به پيمانكار ابلاغ مي‌كند.

با تشکر