در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)

سلام و خسته نباشید

بنده چندسوال داشتم.اولا من با گاردریل تصادف کردم که خانم بارداری توی ماشین بود و گویا دستش اسیب دیده که فعلا پزشک قانونی گفته عکس نمیشه بگیریم بخاطر سلامت بچه و گفتن چند هفته بعد.

از طرفی من اصالت نامه گرفتم و گذاشتم روی پرونده کلانتری

امروز نامه اومده که تا 5روز فرصت داری بیای دادسرا جهت اخذ توضیح

چند سوال دارم:

من ایشونو رسوندم بیمارستان و فکر کردم کار انسانی این هست. بعدا سرهنگ بازنشسته ای کروکی کشید.

  1. حالا فردا دادسرا میپرسن نسبتمون باهم چی هست که توی ماشین من و صندلی عقب نشسته بود؟ کلا چه سوالاتی میپرسن؟؟

  2. سوال دوم اینکه نمیشه توافق کرد که ما بریم بیمه و خسارت رو بگیرن چند وقت دیگه که تکلیف مشخص شد؟یعنی کار به دادگاه نکشه

  3. سوال سوم من دو ماه دیگه سرباز میشم. اگر به دادسراهای بعدی و دادگاهاهی بعدی نرم چی میشه؟؟

  4. سوال چهارم فردا باید وثیقه ببرم؟؟ یعنی ممکنه منو بخوان بازاشت کنن؟؟ یا فقط جریمه نقدی هست؟؟

  5. سوال پنجم بعد اینکه کاراش تموم شد برای دریافت خسارت خود خسارت دیده باید بره دیگه درسته؟؟من فقط بیمه رو باید دادسرا بدم تا کارم تموم شه؟؟

با تشکر از وقتی که به من دادید

1 پاسخ
توسط (33,820 امتیاز)
سوال طولانی است در نتیجه جواب هم طولانی است.

1. ممکنه بازپرس یا دادیار پرونده بپرسه که آیا رابطه مسافر و مسافرکشی در کار بوده یا نه.
اگر در بیمه نامه قید شده که کاربری وسیله نقلیه مسافرکشی است، ترسی از این قضیه نداشته باشید چون بیمه نامه شما همه خسارات وارده به زیاندیده را پرداخت خواهد کرد.
اما اگر کاربری خودرو شخصی است و دادگاه و بیمه گر به این نتیجه برسد که شما اقدام به مسافرکشی کرده اید و حق بیمه متناسب با کاربری خودرو را پرداخت نکرده اید، بازهم تمامی خسارات وارده به زیاندیده را پرداخت می کند و بیمه گر حق دارد به تناسب حق بیمه ای که کمتر پرداخت کرده اید (بین 20 تا 35 % ) از میزان خسارت پرداختی به زیاندیده، از شما بازیافت کند.
روال کار به این صورت است که میزان خسارتی که از شما بازیافت می شود تقسیط می گردد و شما می بایست به مرور زمان تسویه کنید.
البته به شرطی که این موضوع به تایید دادگاه برسد.

از آنجایی که مصدومین تصادف باید توسط اورژانس به بیمارستان منتقل شود تا هزینه های معالجه از محل اعتبارات وزارت بهداشت پرداخت شود و شما حق این کار را نداشتید، از هر هزینه ای که بابت معالجه پرداخت کرده اید، یک نسخه کپی تهیه کنید و روی پرونده بگذارید تا قبل از صدور رای نهایی، بیمه گر را ملزم به پرداخت هزینه های معالجه نمایند.

2. تعیین میزان خسارات جانی وارده به اشخاص ثالث توسط رای دادگاه مشخص می شود و تا زمان صدور رای قطعی، بیمه گر هیچ اقدامی نخواهد کرد. تنها در برخی مواقع برای جلوگیری از افزایش جراحت و خسارات بدنی، بیمه گر برای معالجه مصدوم، علی الحساب پرداخت می کند یا در یکی از بیمارستان های طرف قرارداد خود، اعمال درمانی را پیگیری می کند.

3. شما باید در تمامی جلسات دادگاه شرکت کنید و یا دلیل قانع کننده ای برای عدم حضور داشته باشید. اگرچه ممکن است سرباز بودن شما و عدم موافقت پادگان برای مرخصی شما، دلیل محکمه پسندی نباشد و شما مجبور شوید پیگیری امور را به وکیل قانونی، توکیل نمایید.

4.بیمه نامه شخص ثالث در صورت داشتن اصالت و اعتبار، کار وثیقه را انجام می دهد و نیازی به وثیقه نیست.

5. خسارت در وجه زیاندیده صادر می شود و ارتباطی با شما ندارد. فقط در صورت تایید موضوع بازیافت خسارت از شما، بیمه گر با شما برای شرایط بازیافت خسارت توافق می کند.