در دیه و بیمه خودرو توسط
اگر راننده مست باشد و تصادف کند، بیمه شخص ثالث پرداخت می کند ؟
2 پاسخ
توسط (3,100 امتیاز)

سلام

با توجه به ماده 6 قانون شخص ثالث قدیم و ماده 16 قانون اصلاح شده بیمه شخص ثالث مصوبه 1394 شرکت بیمه بدون اخذ تضممین تمام خسارت را پرداخت و بعد تمام یا قسمتی از خسارت را از مقصر حادثه دریافت می کند . در ذیل توجه شمارا به متن کامل ماده 16 جلب می نمایم .

 مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث ماده 16

طبق مصوب بهارستان‌نشینان در موارد زیر بیمه‌گر مکلف است بدون اخذ تضمین، خسارت زیان‌دیده را پرداخت کند و پس از آن می‌تواند به قائم‌مقامی زیان‌دیده از طریق مراجع قانونی برای بازیافت تمام یا بخشی از وجوه پرداخت شده به شخصی که موجب خسارت شده است مراجعه نماید:

  • الف- اثبات عمد مسبب در ایجاد حادثه نزد مراجع قضایی
  • ب- رانندگی در حالت مستی یا استعمال مواد مخدر یا روان‌گردان موثر در وقوع حادثه که به تایید نیروی انتظامی یا پزشکی قانونی یا دادگاه رسیده باشد.
  • پ- در صورتی که راننده مسبب، فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد.
  • ت- در صورتی که راننده مسبب، وسیله نقلیه را سرقت کرده یا از مسروقه بودن آن آگاه باشد.
  1. تبصره 1- در مواردی که طبق این قانون بیمه‌گر حق رجوع به مسبب حادثه یا قائم‌مقام قانونی وی را دارد، اسناد پرداخت خسارت از سوی بیمه‌گر در حکم اسناد لازم‌الاجرا است و از طریق دوایر اجرای سازمان ثبت اسناد و املاک قابل مطالبه و وصول می‌باشد.
  2. تبصره 2- در صورتی که حادثه در حین آموزش رانندگی توسط مراکز مجاز یا آزمون اخذ گواهینامه رخ دهد، خسارت پرداخت شده به وسیله شرکت بیمه از آموزش‌گیرنده یا آزمون‌دهنده قابل پرداخت نخواهد بود و حسب مورد آموزش‌دهنده یا آزمون‌گیرنده راننده محسوب می‌شود.