در بیمه مسوولیت و مهندسی توسط (27,330 امتیاز)
مسئولیت چیه و چرا باید بیمه مسئولیت بخریم؟ چه نوع مسئولیت های قابل بیمه کردن هستند؟
3 پاسخ
توسط (27,330 امتیاز)

بهترین پاسخ

با سلام

در فرهنگ لغات، مسئوليت به معني پرسيده شده و خواسته شده آمده است و غالباً به مفهوم «تكليف و وظيفه و آنچه كه انسان عهده‌دار و مسئول آن باشد» تعريف شده است.

مسئولیت بر دو نوع است:

1- مسئولیت کیفری ، ارتكاب جرم يا هر نوع تخطي از قوانين و مقررات جزايي به تنهايي و به خودي خود موجب مسئوليت كيفري نيست، بلكه براي اين كه مرتكب جرم را از نظر اخلاقي و اجتماعي مسئول و قابل سرزنش و مجازات بدانيم لازم است كه شرايطي با هم جمع شوند كه عبارتند از:

اول: وقوع رفتار مجرمانه كه از ميل و ارادة آگاهانة مرتكب آن نشأت گرفته باشد و نحوة پندار، كردار و جريان تصميم‌گيري او را مشخص كند.

دوم: عمل مجرمانه‌آي كه با انديشه، قصد و ميل مرتكب، در عالم خارج تحقق يافته است بايد حاكي از سوءنيت مرتكب يا ناشي از خبط و خطاي او باشد.

سوم: براي اين كه مرتكب جرم را مسئول بشناسيم، علاوه بر ارادة ارتكاب و سوءنيت يا تقصير جزايي، بايد بين جرم انجام يافته و فاعل آن، قابليت انتساب موجود باشد.

2- مسئولیت مدنی : مسئولیت مدنی عبارت است از تعهد قانونی شخص، مبنی بر رفع ضرری که به دیگری وارد شده است، خواه این ضرر ناشی از تقصیر خود و یا ناشی از فعالیت او باشد. در حوزه حقوق اسلامی، مباحث مربوط به مسئولیت مدنی به عنوان بخشی از ضمان قهری به کار رفته است.

مسئولیت کیفری قابل بیمه کردن نیست اما مسئولیت مدنی را میتوان بیمه کرد

تنوع بیمه های مسئولیت به تعداد کل مشاغل موجود در سطح جامعه متنوع میباشد، شاید کمتر کسی بداند مدیر یک مدرسه یا هیئت مدیره یک پاساژ یا هیئت مدیره یک ساختمان مسکونی یا مدیر یک ورزشگاه در مقابل کارآموزان و مراجعین و پرسنل مسئول هستند و چنانچه آسیب مالی و یا جانی به هر یک از افراد استفاده کننده از این امکانات وارد شود مدیر این مجموعه ها باید پاسخگو باشد و خسارت مالی و جانی احتمالی به عهده ایشان خواهد بود .

از اینرو لزوم داشتن پوشش بیمه های مسئولیت هر روز بیشتر از روز قبل احساس میشود. از معروفترین بیمه های مسئولیت ، بیمه مسئولیت مدنی دارندگان وسائل نقلیه موتوری زمینی یا همان بیمه شخص ثالث است. همچنین بیمه نامه های مسئولیت کارفرمایان در مقابل کارکنان ، مسئولیت حرفه ای پزشکان و مسئولیت حرفه ای پیراپزشکان حتی مسئولیت پرسنل اداراتی که با خودکار و منگنه و کاغذ کار میکند همه اهمیت دارند و همواره در معرض خطراتی هستند که مسئولیت آن بعهده کارفرمای ایشان می باشد.

شاید پرونده هایی نظیر زمین خوردن یک موتور سوار ،عارضه غیر مترقبه یک بیمار بعد از عمل جراحی ،پرتاب براده سوزن منگنه و رفتن در چشم ،حادثه کارگران ساختمانی و هزاران حادثه دیگر پرونده هایی باشند که همه روزه در دادگاهها مفتوح میشود و آه از نهاد کسانی بر می آید که بیمه مسئولیت نداشته اند

موفق باشید