در بازنشستگی و مستمری توسط (640 امتیاز)
سلام

(در بیمه های خویش فرما) الان در سال 1396 اختلاف مبلغ مستمری و دریافتی کسی که 20 ساله بازنشسته شده با کسی که 30 ساله بازنشسته شده است چند هزار تومان در ماه است؟ فرض کنیم شرایط هر دو در پرداخت در سالهای پرداخت حق بیمه و 2 سال آخر یکسان بوده. می خواهم بدانم چقدر اختلاف مبلغ بین این دو سابقه است؟

ممنون
1 پاسخ
توسط (55,060 امتیاز)
با سلام

مبلغ مستمری تابعی از میزان پرداخت در 2 یا 5 سال آخر و سالهای پرداخت حق بیمه است . مثالی که زدید مثالی است که شاید جواب آن باعث اشتباه شما شود . در بیمه های خویش فرما حداقل پایه حقوق مبنای پرداخت حق بیمه قرار می گیرد و از طرفی طبق قانون در صورتیکه مبلغ مستمری با 20 سال سابقه به حداقل حقوق طبق وزارت کار مصوب دولت در هر سال نرسد تا آن مبلغ افزایش می یابد . بنابراین اگر با شرایطی که گفتید اکنون 2 نفر بازنشست شوند شاید تفاوت مستمری شان آنچنان بالا نباشد . اما دو موضع را نباید نادیده گرفت : 1- در بیمه های اجباری معمولا قضیه اینگونه در نمی آید و با سابقه بالاتر مستمری بالاتری پرداخت می گردد 2-ممکن است به زودی زود مبنای محاسبه مستمری تغییرات کلی داشته باشد و ضریب پرداخت در تمامی سالها به عنوان یک فاکتور وارد محاسبات گردد .

با تشکر