در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (600 امتیاز)
سلام

می خواستم بدونم مبنای پرداخت عیدی و سنوات، حقوق پایه وزارت کاری است یا حقوق پایه فرد؟

در ضمن نحوه محاسبه مبلغ عیدی و سنوات هم لطف کنید بفرمائید.

با سپاس
2 پاسخ
توسط (2,300 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ

کليه کارگاه‌های مشمول قانون کار مکلفند به هر يک از کارگران خود به نسبت يک سال کار معادل شصت روز آخرين مزد ، بعنوان عيدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از اين بابت به هر يک از کارکنان نبايستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.
مبلغ پرداختی به کارکنانی که کمتر از يکسال در کارگاه کار کرده‌اند بايد به ماخذ 60 روز مزد و به نسبت ايام کارکرد در سال محاسبه گردد. مبلغ پرداختی از اين بابت برای هر ماه نبايد از يک دوازدهم سقف تعيين شده در فوق تجاوز نمايد.
در کارگاه‌هائی که مطابق رويه جاری کارگاه بيش از مبالغ فوق پرداخت می‌نمايند. عرف کارگاه معتبر خواهد بود.
رسيدگی به اختلافات ناشی از اجرای اين قانون در صلاحيت مراجع پيش بينی شده در فصل حل اختلاف قانون کار است.
نحوه محاسبات مربوط به عيدی و پاداش و حق سنوات و همچنين محاسبات بيمه و ماليات عيدی و پاداش و حق سنوات سال 1395 به شرح زير خواهد بود:
حداقل عيدی و پاداش معادل دو ماه حداقل حقوق : 16243320 = 60 روز * 270722
حداکثر عيدی و پاداش معادل سه ماه حداقل حقوق : 24364980 = 90 روز * 270722
حق سنوات معادل يک ماه آخرين حقوق بعنوان مثال: 8121660 = 30 روز * 270722
لازم به ذکر است، عيدی و پاداش محاسبه شده با اين فرض است که کارگر يک سال شمسی کارکرد داشته باشد ، در غير اينصورت بايد به نسبت لحاظ گردد.
همچنین برای محاسبه حق سنوات ممکن است بر اساس طرح طبقه بندی مشاغل پايه حقوقی کارگران متفاوت باشد و بجای 270722 ريال مبالغی بيشتر لحاظ گردد.
عيدی و پاداش و حق سنوات را می‌توان به صورت ماه به ماه لحاظ کرد يعنی به صورت ماهانه در ليست بيمه و ماليات محاسبه نمود ولی در پايان سال به کارگران پرداخت کرد:
1353610 = 12 ماه / تقسيم بر 16243320 = 60روز * 270722 = عيدی وپاداش
676805 = 12ماه / تقسيم بر 8121660 =30 روز * 270722 = حق سنوات
اگر جمع حقوق، مزايا و حق سنوات بيشتر از 13000000 ريال در ماه شود ، طبق ماده 84 ق.م.م مازاد آن مشمول ماليات خواهد بود.