در دیه و بیمه خودرو توسط (350 امتیاز)
باسلام خدمت کارشناسان محترم

چنتاسوال دارم اول.پرونده تصادفم از دادسرا ارجاع شده به دادگاه و نوبت دادگامم 17 خرداد 1396 هستش..میخام بدونم کی پروندم میره برای پرداخت دیه

دوم.درضمن تصادفمم 18 ابان 1395 تصادف کردم..

سوم.واخرین سوال راننده مقصر فقط بیمه داره ایا بیمه ازاونم پول میگیره یاخودش میده خسارتمو

باتشکرفراوان که کارمونو راحت کردین

خدانگهدار.........
2 پاسخ
توسط (2,510 امتیاز)
باسلام
پرونده پس ازبرسی بعد وقت رسیدگی چنانچه اماده صدور حکم باشد انشاء رای میگردد..ودرصورت عدم اعتراض بعد رابلاغ رای بعد قطعیت بنا به تقاضای شاکی جهت اجرای حکم به واحد اجرا ارسال میشود ولازم به ذکر است درجرایم غیر عمدی متهم از.زمان وقوع جرم مدت دوسال جهت پرداخت وقت دارد
ودرمورد خسارت ناشی ازجرباید متذکرشوم دیه هم مجازات است و هم تامین خسارت .

مقدار آن در شرع ما مشخص میباشد . که به ازای هر کدام از اعضا ی بدن معلوم و معین هست . که بر اساس ماده 294 قانون مجازات اسلامی بخش دیات پرداخت میشود

طبق رای اصراری هییت عمومی دیوان عالی کشور به شماره 110 -1368/9/21 ، و همچنین طبق وحدت رویه شما ره 16-1369/5/2 ، و  وحدت رویه شماره 619-1376/9/28 ، با توجه به اینکه در جرایمی که مستلزم پرداخت دیه است ، شرعا جز دیه خسارت دیگری نمیتوان مطالبه کرد بنابراین حکم به پرداخت خسارت علاوه بر دیه وجه قانونی ندارد
وهمچنان ابراز داشته اند که ، صدور حکم زاید بر دیه ولو به میزان هزینه های متعارف خلاف موازین فقهی است  .

و فارغ از چرایی موضوع ،، تعبد ا  ،  مقطوعیت دیه را دال بر عدم جواز خسارت مازاد بر آن قلمداد کرده اند

باتشکر