در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
‌علت عدم مقبوليت دفترچه‌هاي بيمه در مطب برخي از پزشكان و مراكز پزشكي و بعضاً عدم پذيرش بيماران بيمه شده چيست؟ به نظر مي‌رسد به دليل غيرواقعي بودن تعرفه‌هاي درماني مورد پذيرش تأمين اجتماعي و وجود بروكراسي اداري در بازپرداخت مطالبات، برخي از پزشكان و مراكز پزشكي از همكاري با سازمان تأمين اجتماعي استقبال نمي‌كنند. ‌ ‌
1 پاسخ
توسط
سازمان تأمين اجتماعي همانند ساير سازمان‌هاي بيمه‌گر درمان در كشور، ملزم به رعايت مصوبات شوراي عالي بيمه درمان در زمينه نرخ تعرفه‌هاي خدمات پزشكي است، اما فقدان نظارت كارآمد بر مراكز ارايه‌دهنده خدمات درماني در زمينه رعايت تعرفه‌هاي مصوب شوراي ياد شده از سوي مراجع مسئول، سبب آن شده است كه در برخي شهرهاي بزرگ، برخي پزشكان و مراكز ارايه‌دهنده خدمات، مبالغي بيش از تعرفه‌هاي مصوب از بيماران دريافت كنند و بعضاً مايل به پذيرش بيمه‌شدگان و رعايت تعرفه‌هاي قانوني نباشند.

در زمينه بازپرداخت مطالبات پزشكان و مراكز پزشكي نيز در حال حاضر، سازمان تأمين اجتماعي مطلوبترين عملكرد را در بين سازمان‌هاي بيمه درمان دارد و مطالبات پزشكان و مراكز طرف قرارداد، براساس مفاد قرارداد و در مدت زمان پيش‌بيني شده در قرارداد همكاري، پرداخت مي‌شود. لازم به ذكر است با استفاده از سيستم‌هاي مكانيزه و رايانه‌اي در بررسي اسناد و صورت حساب‌ها در دفاتر اسناد پزشكي تأمين اجتماعي، بازپرداخت مطالبات پزشكان و مراكز پزشكي طرف قرارداد، بيش از گذشته تسريع و تسهيل شده است و ظرف مهلت مقرر در قراردادهاي فيمابين پرداخت مي‌شود. ‌ ‌