در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
چرا سازمان تامین اجتماعی پول را از کارفرما می گیرد و خودش سرمایه گذاری می کنه؟
1 پاسخ
توسط
فعاليت‌هاي اقتصادي و سرمايه‌گذاري صندوق‌هاي بيمه‌گر اجتماعي، براي حفظ و ارتقاي ارزش ذخاير اين صندوق‌ها و باتوجه به حجم تعهدات جاري و آتي آنها در قبال بيمه‌شدگان و مستمري‌بگيران، انجام مي‌شود. ‌ ‌

سرمايه‌گذاري سازمان از سال 65 شروع شد. اما در سال‌هايي كه سازمان با مازاد حساب در صندوق روبه‌رو نبود، دليلي براي سرمايه‌گذاري وجود نداشت. سازمان تأمين اجتماعي بخشي از ذخاير خود را به صورت سپره نگه داشته، بخشي را هم به صورت اوراق مشاركت وارد عرصه توليد كرده است و بخشي را خود در شركت‌هاي وابسته سرمايه‌گذاري مي‌كند. در حال حاضر حدود 10 درصد از منابع بودجه هر سال سازمان تأمين اجتماعي از محل سود حاصل از فعاليت‌هاي اقتصادي اين سازمان تأمين مي‌شود كه براساس برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته، تلاش مي‌شود افزايش يابد. گفتني است صندوق‌هاي بيمه‌گر اجتماعي در جهان براي صيانت از ارزش سپرده‌هاي بيمه‌شدگان، ناگزير از سرمايه‌گذاري ميان‌مدت و بلندمدت هستند. هر چند سازمان مي‌كوشد به تدريج از تصدي‌گري اقتصادي فاصله بگيرد و نيز از طريق حضور فعال در بورس و خريد سهام واحدهاي موفق به اهداف خود جامه عمل بپوشد. در هر حال مجموع سرمايه‌گذاري‌هاي سازمان تأمين اجتماعي حدود 5000 ميليارد تومان است و خوشبختانه بازده سرمايه‌گذاري‌هاي سازمان از متوسط بازده بورس بيشتر است.