در سایت و سامانه وزارت کار توسط (-1,060 امتیاز)
منظور از واحد پذیرنده کارورز در طرح کارورزی چه واحد هایی هستن
1 پاسخ
توسط (330,690 امتیاز)
سلام بر اساس ماده 1 و ماده 5 آیین نامه اجرایی طرح کارورزی
واحد پذیرنده
بنگاه اقتصادی متعلق به بخش خصوصی یا تعاونی است که مجوز آموزش مهارت از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور دریافت داشته و کارورز در آن به گذراندن دوره کارورزی اقدام می نماید.

شرایط واحد پذیرنده

ماده ۵ کارورزی

واحد پذیرنده به منظور جذب کارورز باید دارای مجوز فعالیت از دستگاه مجری و مجوز آموزش مهارتی از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور باشد.

تبصره ۱: واحد پذیرنده به ازای هر ۳ نفر شاغل بیمه شده، صرفاً مجاز به پذیرش یک نفر کارورز می باشد
تبصره۲ : چنانچه واحد پذیرنده کمتر از ۳ نفر شاغل بیمه شده داشته باشد، صرفاً مجاز به پذیرش یک نفر کارورز می باشد.
تبصره۳ : واحد پذیرنده ای که دارای پروانه کسب می باشند حداقل باید ۲ سال از تاریخ صدور آن گذشته باشد.
تبصره ۴ : چنانچه واحد پذیرنده پس از گذشت سه ماه از شروع دوره، بدون دلیل موجه و مورد تأیید مجری استانی از ادامه همکاری با کارورز امتناع نماید تا یک سال مجاز به ارائه درخواست پذیرش کارورز دیگری نمی باشد

وظایف واحد پذیرنده در قبال کارورز

با توجه به محتوای مجوز آموزشی با رعایت همزمان سقف پذیرش کارورز (مندرج در تبصره یک و دو ماده ۵ آیین نامه) و همچنین ظرفیت پذیرش و عناوین استاندارد آموزشی مندرج در مجوز مذکور ضمن اطلاع رسانی فرصتهای آموزشی در سامانه، نسبت به انتخاب فرد از فهرست متقاضیان کارورزی اقدام نماید؛
 از طریق سامانه نسبت به دعوت متقاضی کارورزی جهت مصاحبه اقدام نماید. تعیین زمان مصاحبه از طریق تماس تلفنی یا پست الکترونیک اختیاری است؛
پس از مصاحبه و تایید نهایی متقاضی کارورزی، نسبت به اخذ و تکمیل قرارداد آموزشی در سه نسخه از سامانه و امضا آن اقدام نموده و هر سه نسخه را جهت تأیید به ناظر استانی تحویل نماید.؛
حداکثر پس از یک هفته از امضا قرارداد آموزشی نسبت به پذیرش کارورز و شروع دوره آموزشی اقدام نماید؛
تبصره: در صورت عدم مراجعه کارورز برای شروع دوره آموزشی حداکثر ظرف یک هفته تقویمی واحد پذیرنده مکلف است مراتب را به اطلاع ناظر استانی برساند؛
واحد پذیرنده موظف به ابلاغ استاندارد آموزشی مربوط فرصت کارورزی مورد نظر به کارورز و مربی بوده و ضروری است به گونه ای مدیریت نماید که مهارت های لازم بر اساس استاندارد آموزشی مهارتی در طول دوره کارورزی به کارورز منتقل گردد؛
نسبت به تکمیل و اعلام صورت وضعیت ماهانه کمک هزینه کارورزان براساس ساعت حضور کارورز و در قالب فرم های مربوطه در سامانه به صورت ماهیانه (طی دو روز کاری آخر هر ماه) به مجری استانی اقدام نماید؛
در صورتیکه واحد پذیرنده براساس تبصره ۲ ماده ۸ آیین نامه مایل به پرداخت کل هزینه های اجرای کارورزی یا پیمانکار دستگاه اجرایی موضوع تبصره ۳ ماده ۸ باشد، لازم است درخواست کتبی خود را به مجری و ناظر استانی ارائه نماید. رعایت سایر مقررات آیین نامه و این دستور- العمل الزامی است؛
از ارجاع امور غیر مرتبط با استاندارد آموزشی و اعزام وی به ماموریت اکیداً خودداری نماید.
تبصره: در صورت بروز هرگونه حادثه در خارج از محیط آموزش ناشی از اجبار و اعزام کارورز به مأموریت و ارجاع امور غیر مرتبط با استاندارد آموزشی، مسئولیت حادثه مستقیماً بر عهده واحد پذیرنده خواهد بود؛
در انجام بازرسیها همکاری لازم را با ناظر و مجری استانی و سازمان بعمل آورد
در صورت درخواست سازمان، در تدوین استانداردهای آموزشی مورد درخواست خود همکاری نمایید.
در صورت بروز هریک از موارد مرتبط با کارورز موضوع بندهای ۶ ،۵، ۲ ،۱ و ۷ ماده ۱۳ آیین نامه:
الف) نقض بیش از دوبار مقررات انضباطی- آموزشی کارگاه؛
ب) فوت یا از کارافتادگی؛
پ) احراز اشتغال به کار یا تحصیل کارورز؛
ت)غیبت بیش از ۱۵ روز تقویمی؛
ث)انصراف از ادامه دوره؛ و همچنین در صورت بروز موارد مشروحه در بندهای ۴ و ۸ ماده ۱۳ آیین نامه مبنی بر:
ج) تمایل به قطع همکاری با کارورز؛
چ) تعطیلی موقت بیش از یک ماه یا دائم؛
مراتب را حداکثر ظرف سه روز کاری به اطلاع ناظر و مجری استانی رسانده و در فرم صورت وضعیت ماهانه کارورز پایان دوره آموزشی را اعلام نماید؛

در ماه پایانی دوره آموزش کارورز را به منظور شرکت در آزمون پایان دوره و دریافت گواهینامه مربوطه به اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان معرفی نماید؛
 در صورتیکه تمایل به دریافت سهمیه آموزشی مازاد بر مقررات ماده ۱۱ آیین نامه داشته باشد درخواست کتبی خود را به همراه تصویر گواهی مهارتی کارورزان دوره قبلی به ناظر استانی تحویل نماید؛
پس از رویت نتیجه قبولی کارورز در آزمون مهارتی پایان دوره، نسبت به واریز سهم خود، درج نمره آزمون پایان دوره آموزشی و اعلام پایان دوره در صورت وضعیت کمک هزینه کارورز در آن ماه به ناظر و مجری استانی اقدام نماید؛
در صورت وقوع حادثه برای کارورز تحت آموزش آن واحد گزارش حادثه را به مجری استانی ارسال نماید.