در دیه و بیمه خودرو توسط (120 امتیاز)
سلام وقت بخير

ببخشيد قبلا جواب دادين بهم بابت ديه ولي براي اين قسمتها ارش گفتين تعلق ميگيره ميخواستم اگه ميشه حدود ارش و مبلغشو بگين بهم

بعدشم ٥ ماه استراحت پزشكي كه بهم دادن مبلغ جداگانه حساب ميشه يا نه همون ديه

و اينكه مخارجي كه انجام دادم و خسارتي كه به وسيلم وارد شده چه طوري حساب ميكنن فاكتور ببرم پولشو ميدن يا نه لطفا جواب كامل بهم بدين

باتشكر.....
1 پاسخ
توسط (2,510 امتیاز)
: معمولا جبران خسارات بدنی با پرداخت دیه یا ارش است اما، نوع ومیزان خسارت  دیه در قانون  مشخص است ولی میزان خسارت ارش در قانون مشخص نیست .

به عنوان مثال در قانون جبران خسارت قطع شدن یک دست نصف یک دیه کامل است ولی دیه پاره شدن یک تار عصبی در دست در قانون اعلام نشده که در خصوص جبران این نوع خسارت  قاضی دادگاه به نظریه کارشناسی پزشکی قانونی متمسک می شود و پزشکی قانونی معمولاٌ آین خسارت را با درصدی از دیه عضوی بیان میکند و ماده 14 قانون مجازات اسلامی دیه را بدینگونه تعریف کرده است : دیه مالی است که از طرف شارع برای جنایت تعیین شده است،  به عنوان مثال:  دیه قتل غیر عمد
ارش : مطابق ماده 367 قانون مجازات اسلامی  که مشعر است:هر جنایتی که بر عضو کسی وارد شود و شرعاٌ مقدار خاصی به عنوان دیه برای آن تعیین نشده باشد جانی باید ارش بپردازد.
لازم بهذکراست درخصوص پرداخت خسارت به وسیله نقلیه ومخارج بیمارستان باید دادخواست مطالبه تقدیمنمایید تا ننسبت به پرداخت خسارت هم زمان رسیدی ورای صادر شود