در دیه و بیمه خودرو توسط
باسلام وتبریک سال نو وارزوی سلامتی برایتان
من در نیمه آذر ۹۵ در سانحه تصادف دچارشکستگی استخوان زند اعلی دست چپ شدم که طی عمل حراجی وبه وسیله پلاتین و۵پیچ (پلیت)استخوانم متصل شد علاوه بران بند سوم (پایینی)انگشت کوچک دست راستم سه تکه شده و دچار کبودی در ران چپ ودست چپ و تورم مختصر دراهیانه شدم

 ازشما خواهشمندم درخصوص مقدار دیه و اینکه سال محاسبه ۹۵ یا ۹۶ است مرا راهنمایی کنید

 همچنین پزشکم گفته ابزار موجود در دستم ازدو تا پنج سال باید در دستم بماندتکلیف هزینه جراحی من در چند سال بعد چه میشود ؟عاجزانه خواهشمندم مرا راهنمایی کنید .در پناه حق باشید
1 پاسخ
توسط (2,510 امتیاز)
باسلام.
درمورد مقدار دیه باید عرض کنم بعد ارسال نظریه نهایی پزشکی قانونی..طبق جدول ودرصدهای اعلامی توسط پزشکی قانونی..داد  گاه مبادرت به صدور رای مینماید..وبه طرق اعلامی از طرف افراد در پرسشهای این چنیینی نمیشود مقدار دیه را تعیین نمود..
ودرمورد.عمل های پس از بهبودی.وخارج کردن پیج های پلاتین لازم به ذکراست که.......
دیه هم مجازات است و هم تامین خسارت .

مقدار آن در شرع ما مشخص میباشد . که به ازای هر کدام از اعضا ی بدن معلوم و معین هست . که بر اساس ماده 294 قانون مجازات اسلامی بخش دیات پرداخت میشود

طبق رای اصراری هییت عمومی دیوان عالی کشور به شماره 110 -1368/9/21 ، و همچنین طبق وحدت رویه شما ره 16-1369/5/2 ، و  وحدت رویه شماره 619-1376/9/28 ، با توجه به اینکه در جرایمی که مستلزم پرداخت دیه است ، شرعا جز دیه خسارت دیگری نمیتوان مطالبه کرد بنابراین حکم به پرداخت خسارت علاوه بر دیه وجه قانونی ندارد
وهمچنان ابراز داشته اند که ، صدور حکم زاید بر دیه ولو به میزان هزینه های متعارف خلاف موازین فقهی است  .

و فارغ از چرایی موضوع ،، تعبد ا  ،  مقطوعیت دیه را دال بر عدم جواز خسارت مازاد بر آن قلمداد کرده اند

باتشکر