در دیه و بیمه خودرو توسط (110 امتیاز)
سلام . در تصادف که ماشین چپ کرده و چهار نفر مجروح دارد دو نفر را بیمه قبول کرده و دو نفر را صندوق خسارات ،..

 آیا برای گرفتن دیه باید هر چهار نفر طول درمانشان  تکمیل شود و همه با هم بگیرند یا میتوان هرکس طول درمانش تمام شده بگیرد .

2-و بعد از تکمیل و اتمام طول درمان هرچهار نفر و فرستادن پرونده ها به دادگاه چند روز باید طول بکشد دیه را بیمه بدهد .؟ ینی مراحلش چطور طی میشه؟ممنون
1 پاسخ
توسط (4,480 امتیاز)
با سلام

در فرض سوال شما معمولا اگر سرنشینان خودرو مجاز باشد بیمه همه را پرداخت میکند اما اگر بیش از ظرفیت مجاز باشد بیمه و یا صندوق افراد را در بین خودشان تقسیم نمیکنند بلکه بیمه حداکتر تعهدات جانی خود را ضربدر تعداد سرنشینان مجاز میکند و عدد بدست آمده را نسبت به همه سرنشینان بصورت تسهیم ، تقسیم میکند و اگر خسارت پرداخت شده کفاف همه سرنشینان را نکند بقیه را صندوق پرداخت خواهد کرد.

مثال : ماشین نیسان بغیر از خود راننده ،فقط یک نفر سرنشین مجاز دارد و اگر راننده سه نفر سرنشین را سوار کند و هر سه آنها کشته شوند آنگاه بیمه به هر کدام از کشته ها یک سوم دیه کامل را میدهد و دو سوم بقیه از صندوق تامین خسارتهای بدنی پرداخت میشود.

اما اگر همان راننده نیسان سه نفر را سوار کند و هر سه مجروح شوند، و مجموع دیه هر سه  آنها از یک دیه کامل بیشتر نباشد آنوقت بیمه مکلف به پرداخت دیه هر سه مجروح می باشد و نوبت به صندوق تامین خسارتهای بدنی نمیرسد.