در بیمه اجباری پرسنل و کارکنان توسط (7,050 امتیاز)
ما یه شرکت تازه تاسیس هستیم. می خواستیم با مدیرعامل قرارداد کار داشته باشیم و حقوق معاف از مالیات رد کنیم. آیا این حقوق مشمول بیمه تامین اجتماعی می باشد ؟ یعنی باید مدیرعامل بیمه هم شوند ؟
1 پاسخ
توسط (1,160 امتیاز)

بهترین پاسخ
طبق ضوابط جاری سازمان تامین اجتماغی مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره به دو شیوه امکان بیمه پرداری دارند:

شیوه اول . مدیرانی که در محل شرکت اشتغال بکار داشته و رابطه مزدبگیری داشته باشند  با ارائه دفاتر قانونی خود به بازرس کارگاهها و اثبات دریافت مزد ماهانه مشمول بیمه اجباری میباشند و طبق رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری نرخ حق بیمه 27 درصد بدون بیمه بیکاری است و مدیران اصولا مشمول بیمه بیکاری نمیباشند.

شیوه دوم :مدیرانی که فقط از شرکت سود دریافت میکنند و رابطه مزدبگیری ندارند مشمول بیمه حرف و مشاغل آزاد هستند و میتوانند با انعقاد قرارداد بیمه کارفرمایان صنفی طبق بخشنامه 9 مشترک فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی  نام خود را در لیست ارسالی ماهانه در کنار سایر کارکنان ارسال و پرداخت نمایند که بدلایل زیر از حالت اول بهتر است :

اولا اثبات رابطه مزدبگیری به بازرسان به دلیل تاخیر در تحریر دفاتر قانونی توسط شرکتها کار دشواری است .

ثانیا چنانچه مدیران بخواهند در رزومه کاری خود مدارک مستندی داشته باشند با درج شغل در لیست ارسالی از مستندات کافی جهت ارائه به سفارتخانه سایر کشورها و همچنین مقاصد بعدی کار خود بهره مند خواهند شد.

ثالثا اگر مدیران از طریق بیمه اختیاری یا حرف و مشاغل 12 یا 14 یا 18 درصدی بیمه پردازی کنند در زمان مراجعه حسابرس سازمان تامین اجتماعی با مشاهده نام مدیر دز لیست ارسالی شرکت ، از تحمیل هزینه های احتمالی ناشی از شمول هزینه های پرداختی به حق بیمه مضاعف جلوگیری خواهد شد.