در سایر توسط (650 امتیاز)
آیا بیمه اساساً نوعی پس انداز است یا با پس انداز فرق دارند؟
1 پاسخ
توسط (21,780 امتیاز)

قبل از پاسخ و روشن شدن تفاوت بیمه با پس انداز، ذکر این نکته لازم است که اکثرًا تصور ما مبنی بر اینکه سالهاست از بیمه استفاده نکرده ایم گمان صحیحی نیست چرا که در بیمه های درمانی، مخصوصا با شیوه ای که در جامعه ما اجرا می شود معمولا افراد از تعهداتی که بیمه برایشان تاً مین می نماید اطلاع پیدا نمی کنند یا توجه ندارند که چه میزانی از صورت‌ حسابها و نسخ درمانی ایشان توسط بیمه پرداخت شده است.

در بیمه ی درمان بر‌خلاف سایر انواع بیمه، عمده تعهد ات بیمه مستقیماً به خود فرد داده نمی شود و چه بسا بیمه شده ای صورت‌حساب چند میلیونی بستری وی در بیمارستان نیروهای مسلح توسط بیمه، پرداخت شده و او به رایگان ترخیص شده ولی از میزان هزینه هایی که بیمه شده برایش پرداخته کوچکترین اطلاعی ندارد.

و اما بحث بیمه و پس انداز: پس انداز عبارتست از سپردن سرمایه ای مشخص به منظور بهره گیری آتی، در پس انداز با سپردن سرمایه، حق بهره گیری از صندوق برای فرد ایجاد می شود آن‌هم متناسب با میزان اندوخته فرد و فرد نسبت به سرمایه های پس انداز شده و عواید آن مالکیت مشاع دارد.

اما فلسفه بیمه این است که افراد در زمان توانمندی بخش اندکی از درآمد خود را بپردازند و در زمان نیازمندی از خدمات و تعهدات بیمه استفاده نمایند بدون آنکه مالکیت متناسب با حق بیمه پرداخت شده داشته باشند. در بیمه، میزان بهره گیری، متناسب با نیاز افراد است نه حق بیمه ای که پرداخت کرده اند لذا ممکن است فردی صدها برابر حق بیمه پرداختی، بهره بگیرد و بیمه شده دیگری بسیار کمتر، و این جوهره ارزشی سیستم بیمه درمانی است یعنی کمک مالی افراد سالم به بیمار (به شکرانه سالم بودنشان).