در بیمه مسوولیت و مهندسی توسط (3,570 امتیاز)
برای خرید بیمه مسئولیت ساختمان چه چیز هایی را باید در نظر گرفت
2 پاسخ
توسط (21,780 امتیاز)

سلام

توصیه می گردد بیمه‌نامه‌های ساختمانی قبل از تائید فرم شروع به کار حتماً توسط ناظر کنترل و بررسی شوند.

دو مورد مهم از این بیمه‌نامه‌ها که لازم است مالک نسبت به تهیه و ارائه آن‌ها به ناظر قبل از تائید فرم شروع به کار اقدام نماید عبارتند از:

الف- بیمه‌نامه مسئولیت مدنی ناشی از اجرای عملیات ساختمانی در قبال اشخاص ثالث؛

ب- بیمه مسئولیت مدنی سازندگان ابنیه در مقابل کارکنان ساختمانی برای حداقل 5 نفر کارگر و بدون نام.

توصیه می‌گردد که ناظر، مالک را ملزم به خریداری کلیه کلوزهای بیمه‌نامه‌های نامبرده نماید تا از این بابت مشکل خاصی در پرداخت خسارت احتمالی حوادث توسط شرکت‌های بیمه بوجود نیاید.

از طرف دیگر با توجه به مسئولیت حرفه‌اي و مدنی مهندس ناظر در قبال مالک، اشخاص ثالث و کارکنان اجرائی پروژه ساختمانی بر‌اساس قوانین و ضوابط مربوطه، لازم است جهت پوشش دادن و تامین هزینه خسارات جانی و مالی احتمالی که در نتیجه سهل‌انگاری، قصور، خطا، غفلت و یا اشتباه حرفه‌اي ناظر در محل ملک تحت نظارت وارد مي‌شود و وی مسئول جبران آن شناخته میشود، نسبت به تهیه بیمه‌نامه مسئوليت مدني حرفه‌اي مهندسين ناظر مطابق قوانین بیمه قبل از تائید و ثبت فرم شروع به کار اقدام نماید.

نکته مهم دیگر توجه به تاریخ اعتبار بیمه‌نامه‌های مذکور در زمان بررسی اولیه و در طول اجرای پروژه مي‌باشد تا از این طریق در صورت نزدیک بودن تاریخ انقضای بیمه‌نامه، ضمن ابلاغ کتبی موضوع به مالک، اعتبار بیمه‌نامه به موقع تجدید گردد.

منبع: کتاب همراه ناظر ساختمان؛ فصل چهارم، گزارش و گزارش نویسی.