در دیه و بیمه خودرو توسط (130 امتیاز)
سلام: لطفا در مورد ماده 8 و تبصره 3 و 4 آن توضیح داده شود و در صورت امکان مثال عینی زده شود
منظور خودرهای متعارف است و بیمه گر به چه شکل خسارت را پرداخت می کند
1 پاسخ
توسط (6,950 امتیاز)
سلام بر اساس تبصره۴ ماده 8 قانون بیمه شخص ثالث ـ منظور از خودروی متعارف خودرویی است که قیمت آن کمتر از پنجاه درصد (۵۰%) سقف تعهدات بدنی (دیه) که در ابتدای هر سال مشخص می شود،

کاملتر

مهم

خلاصه می تواند استناد به  تبصرهای ماده 8 قانون فوق به زیان ساده تر تفسیر کرد که اولاً بیمه گذار می تواند سقف تعهدات مالی خود را حداقل از دو نیم درصد به  حداکثرپنجاه درصد دیه کامل مرد مسلمان در ماه حرام  از شرکت بیمه خریداری نماید.

واگر سقف تعهدات مالی خودرو مقصر افزایش نگردد از مبلغ سقف تعهدات مالی بیمه نامه  تا مبلغ نصف دیه مرد مسلمان درماه حرام معادل تقریباً 126 میلیون تومان  مقصر حادثه ملزم به جبران آن می باشد ولی مازاد به آن مسولیتی ندارد.

مثال اگر سقف تعهدات مالی خودرو زیانبار سی میلیون تومان باشد وبه فرض مثال  خودرو زیاندیده پورشه   500 میلیون تومان خسارت داشته باشد در این مورد شرکت بیمه سقف تعهدات را بمیزان 30 میلیون تومان در حق زیاندیده پرداخت  و مازاد آن تا  معادل نصف دیه کامل مرد مسلمان  (ماه حرام)یعنی 96 میلیون تومان الباقي بعهد مقصر حادثه وملزم به جبران آن می باشد  ولی مازاد برآن یعنی  374 میلیون تومان خسارت مانده  بعهده همان راننده پورشه می باشد.

فرمول محاسبات  وتبدیل آن بصورت نسبی :  مبلغ بر آورده خسارت ضربه  سقف تعهدات مالی خودرو مقصر تقسیم بر ارزش خودرو زیاندیده در زمان حادثه می باشد  وپرداخت آن تا سقف تعهدات خودرو مقصر از محل همان  بیمه نامه قابل پرداخت است .