در دیه و بیمه خودرو توسط (5,420 امتیاز)
چنان‌چه راننده مقصر از صحنه تصادف متواری گردد و خودرو شناسائي شده باشد، مسؤولیت پاسخگویی به زیان‌دیدگان بر عهده کیست؟
1 پاسخ
توسط (5,420 امتیاز)
(تبصره 2 ماده 1 قانون بیمه اجباری خسارت وارد شده به شخص ثالث در اثرحوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 20/02/1395 و  تبصره 2 ماده 1 قانون اصلاح قانون بيمه اجباري مسؤوليت مدني دارندگان وسايل نقليه موتوري زميني در مقابل شخص ثالث مصوب 16/04/1387)

در این گونه حوادث، چنان‌چه مسبب حادثه شناسائي شده باشد، مسؤولیت پاسخگویی به زیان‌دیدگان و جبران خسارت آنان، بر عهده دارنده وسیله نقلیه می‌باشد.

مسؤئلیت دارنده وسیله نقلیه مانع از مسؤولیت شخصی که حادثه بر اثر فعل یا ترک فعل او اتفاق افتاده، نمی‌باشد. بنابراین، شخص زیان‌دیده می‌تواند علیه مالک وسیله نقلیه و راننده مقصر، بصورت جداگانه، در محاکم قضایی شکایت نماید.

كه در اين صورت مالك وسيله پس از بازجوئي يا خود در حادثه راننده بوده است يا مدركي دال بر واگذاري خودرو به شخص ديگر را اعطاء خواهد نمود كه مجدداً بازپرس پرونده تا شناسائي راننده اصلي اين مراحل را ادامه خواهد داد.

در اين قبيل تصادفات به دليل شناس بودن خودروی مقصر، در هر صورت خسارت از محل بيمه مسبب (در صورت دارا بودن بيمه‌نامه معتبر) پرداخت می‌گردد.

 تنها موضوعي كه جاي تعمل دارد، شناسائي راننده اصلي مبني بر دارا بودن يا فاقد گواهينامه بودن مسبب اصلي خواهد بود به اين دليل كه پس از متواري شدن خودروي ضارب احتمال جابه جاي راننده وجود دارد.