در بازنشستگی و مستمری توسط (110 امتیاز)

با سلام خدمت کارشناسان محترم

بنده مددجو سازمان بهزیستی هستم که با معرفی  این سازمان بیمه تامین اجتماعی را پرداخت میکنم که چیزی حدود 55/000 تومان که تا 5 سال مشمول یارانه دولتی میشه و بعد از 5 سال آزاد

. زمان کمیسیون پزشکی تامین اجتماعی معلولیت من رو 63 درصدد تشخیص دادند یعنی  از کار افتاده کامل حالا ساول من اینه بعد از چند سال بازنشسته میشم یا کلا قوانین این نوع حق بیمه مددجویان بهزیستی و تامین اجتماعی به چه صورت است؟

 با تشکر

1 پاسخ
توسط (31,640 امتیاز)

با سلام

شما در صورتی که شرایط بازنشستگی رو احراز کنید میتوانید به صورت باحقوق کامل بازنشسته بشید

شرایط بازنشستگی  کامل :

مشمولین‌ این‌ قانون ‌ درصورت‌ حائز بودن‌ شرایط‌ زیر حق‌ استفاده‌ از مستمری‌ بازنشستگی‌را خواهند داشت‌:

1- حداقل‌ ده‌ سال‌ حق‌ بیمه‌ مقرر را قبل‌ از تاریخ‌ تقاضای‌ بازنشستگی‌ پرداخته‌ باشند.

2- سن‌ مرد به‌ شصت‌ سال‌ تمام‌ و سن‌ زن‌ به‌ پنجاه‌ و پنج‌ سال‌تمام‌ رسیده‌ باشد.

تبصره‌ 1:

کسانی‌ که‌ 30 سال‌ تمام‌ کار کرده‌ و در هر مورد حق‌بیمه‌ مدت‌ مزبور را به‌ سازمان‌ پرداخته‌ باشند در صورتیکه‌ سن‌مردان‌ 50 سال‌ و سن‌ زنان‌ 45 سال‌ تمام‌ باشد می‌توانند تقاضای‌مستمری‌ بازنشستگی‌ نمایند.

تبصره‌ 2:.

افرادی‌ که‌ حداقل‌ 20 سال‌ متوالی‌ و 25 سال‌ متناوب‌ در کارهای‌ سخت‌ و زیان‌آور (مخل‌ سلامتی‌) اشتغال‌ داشته‌ و در هرمورد حق‌بیمه‌ مدت‌ مذکور را به‌ سازمان‌ پرداخته‌ باشند، می‌توانندتقاضای‌ مستمری‌ بازنشستگی‌ کنند، هر سال‌ سابقه‌ پرداخت‌ حق‌بیمه‌در کارهای‌ سخت‌ و زیان‌آور 5/1 سال‌ محاسبه‌ خواهد شد.

تبصره‌ 3:

بیمه‌شدگانی‌ که‌ دارای‌ 35 سال‌ تمام‌ سابقه‌ پرداخت‌حق‌ بیمه‌ باشند می‌توانند بدون‌ در نظر گرفتن‌ شرط‌ سنی‌ مقرردر قانون ‌ تقاضای‌ بازنشستگی‌ نمایند.

تبصره‌ 4:

زنان‌ کارگر با داشتن‌ (20) سال‌ سابقه‌ کار و (42)سال‌ سن‌ به‌ شرط‌ پرداخت‌ حق‌ بیمه‌ می‌توانند بازنشسته‌ شوند.

در هیچ یک از شرایط فوق حقوق از حداقل دستمزد سال کمتر نمی باشد

مدارک مورد نیاز:

اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی بیمه شده اصلی و افراد تبعی و سند ازدواج

جهت درخواست بازنشستگی بیمه شده می بایست به قسمت مستمری شعبه مراجعه و فرم درخواست را تکمیل نماید

البته متقاضی می بایست کلیه سوابق خود را با مراجعه به قسمت نامنویسی و حسابهای انفرادی جمع آوری نماید

شرایط بازنشستگی با 10 سال سابقه:

بازنشستگی با 10 سال سابقه تامین اجتماعی با شرایط زیر امکان پذیر می باشد:
1- حداقل 10 سال سابقه پرداخت بیمه
2- برای زنان 55 سال سن و برای مردان 60 سال سن که به نسبت سنوات واریز حق بیمه مستمری پرداخت می گردد
مدارک همانند بازنشستگی عادی عبارت است از :
اصل و تصویر شناسنامه ، کارت ملی بیمه شده اصلی و افراد تبعی به همراه سند ازدواج
برای افرادی که شرایط سنی را داشته ولی شرایط سابقه را نداشته باشند پس از اعلام مراتب از سوی سازمان نسبت به پرداخت حق بیمه مربوطه (اختلاف بین سابقه موجود با 10 سال) به صورت یکجا می توانند بازنشسته شوند
که مبلغ به صورت
30% * کسر سابقه (میزان سابقه کمتر از ده سال) * حداقل دستمزد سال= حق بیمه مربوطه
باید توجه داشت که میزان مستمری و کلیه مزایا به نسبت سنوات پرداخت محاسبه می گردد
همچنین افرادی که سابقه آنها بیش از 10 سال (مثلا 12 سال) باشد و شرایط سنی را داشته باشند می توانند از این قانون استفاده نمایند که میزان پرداخت در کلیه موارد به صورت زیر محاسبه می شود
30/سنوات پرداخت حق بیمه * میانگین دستمزد= میزان مبلغ مستمری
ضمنا ازکارافتادگی کلی در سازمان تامین اجتماعی 66 درصد می باشد و در صورتی که از سایر بیماری غیر از بیماری ذکر شده از کارافتاده بشید می توانید از خدمات از کارافتادگی بهره مند گردید