در سایر توسط
عوامل پس ماندگی بیمه در افغانستان چیست؟
1 پاسخ
توسط (109,850 امتیاز)

سلام. به مرجع سوالات بیمه خوش اومدید.

من اطلاعی از سیستم بیمه ای افغانستان ندارم ولی به عنوان کارشناس ارشد مدیریت ریسک، پاسخ به این سوال برام جذاب بود و نظرم رو خواستم بگم.

خیلی از مردم که بیمه می خرن حتی نمی دونن بیمه چیه! واقعا بیمه چیه؟

بیمه یعنی انتقال ریسک معینی از بیمه گذار به بیمه گر در ازای پرداخت حق بیمه.

اما این ریسک، که قراره با بیمه انتقال پیدا کنه چیه؟

همینجاست که مشکل به وجود می یاد. مردم ما آگاهی کمی از ریسک دارن (Risk Awareness) و وقتی هم که به آگاهی از ریسک برسن، سطح ریسک قابل قبولشون (Risk Acceptance) پایین هست و این باعث میشه، با وجود آگاهی از ریسک براش کنترلی نداشته باشن.

بهبود این وضعیت از دو طریق کلان و خرد امکان پذیر هست:

از بعد کلان، دولت و مجلس باید قوانین بیمه ای رو تصویب و اجرا کنن. کاری که هشتاد سال پیش در ایران، با تاسیس شرکت بیمه ایران و بعدها با تاسیس سازمان تامین اجتماعی افتاد، اتفاق بزرگی در تاریخ این کشور بوده که باعث شده الان همین سیستم حداقلی بیمه رو داشته باشیم. این وضعیت با حضور شرکت های بیمه ای خصوصی و خارجی قبل از انقلاب بهبود پیدا کرد، به طوریکه ایران مرکز بیمه خاورمیانه شد. اما به واسطه در حاشیه ماندن صنعت بیمه در چند دهه گذشته، مجددا صنعت بیمه در ایران کهنه و عقب افتاده گشته که با بازگشت دوباره به سیستم اقتصادی دنیا این وضعیت بهبود پیدا می کنه.

داستان افغانستان کمی متفاوته. شاید الان حکومت قانون کمی گسترده نباشه (هرچند که در آینده می تونه بهتر بشه). ولی پیشنهادی که میشه، شروع از شهرهایی هست که فرهنگ بالاتری در زمینه بیمه می تونن داشته باشن و همینطور محله هایی از این شهر ها که مردم بهتر می تونن بیمه بخرن. این خودش باعث میشه مردم مناطق دیگه الگو برداری کنن از این محله ها.

از بعد خرد هم، مردم باید با ریسک ها و راه های کنترلی آشنا بشن. آموزش ایمنی و ایجاد شبکه فروش بیمه کمک بزرگی به این مشکل میکنه.

دوره آموزشی در مورد مدیریت ریسک، در شبکه های اجتماعی بیدبرگ قرار دادم. ازتون دعوت می کنم بیدبرگ رو در شبکه های اجتماعی دنبال کنید و محتواهای تولید شده رو در بین هموطنان خود انتشار دهید. همین قدم های کوچیک باعث میشه که فرهنگ بیمه یواش یواش شکل بگیره.

- صفحه لینکدین بیدبرگ: https://www.linkedin.com/company/bidbarg
- صفحه اینستاگرام بیدبرگ: https://www.instagram.com/bidbarg_com
- کانال تلگرام بیدبرگ: https://telegram.me/bidbarg