در دیه و بیمه خودرو توسط (180 امتیاز)
در یک حادثه اگر سرنشینان یک خودرو 6 نفر باشند این در حالی است که کارت خودرو ظرفیت 5 نفر رو داشته باشد
یکی از سرنشینان 1 سال سن داشته باشد
آیا خسارت به کودک 1 ساله تعلق میگیرد یا نه؟
1 پاسخ
توسط (40,110 امتیاز)
با سلام

طبق ماده ۱۲ قانون بیمه اجباری شخص ثالث مصوب ۱۳۹۵

ماده۱۲ـ تعهد ریالی بیمهگر در قبال زیاندیدگان داخل وسیله نقلیه مسبب حادثه، برابر حاصلضرب ظرفیت مجاز وسیله نقلیه در سقف تعهدات بدنی بیمهنامه با رعایت تبصره ماده (۹) و ماده (۱۳) این قانون است.

در مواردی که به علت عدم رعایت ظرفیت مجاز وسیله نقلیه، مجموع خسارات بدنی زیاندیدگان وسیله نقلیه مقصر حادثه بیش از سقف مذکور باشد مبلغ خسارت مورد تعهد بیمهگر به نسبت خسارت وارده به هر یک از زیاندیدگان بین آنان تسهیم میگردد و مابهالتفاوت خسارت بدنی هر یک از زیاندیدگان توسط صندوق تأمین
خسارتهای بدنی وفق مقررات مربوط پرداخت و مطابق مقررات این قانون از مسبب حادثه بازیافت میشود.
میزان ظرفیت مجاز وسایل نقلیه با توجه به نوع و کاربری آنها به موجب آییننامهای خواهد بود که توسط وزارت کشور با همکاری وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی و بیمه مرکزی تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
در هر صورت تعداد جنین و اطفال زیر دوسال داخل وسیله نقلیه به ظرفیت مجاز خودرو اضافه میشود.

مشاوره و پیگیری حقوقی دیه تصادفات