در سایر توسط
پدر من سال 85 وام از بانک ملت گرفته و هم پدرم که وام گرفته و هم ضامن فوت شدند. بعداز فوت پدرم بانک به برادرم گفت طبق بیمه لازم نیست که وام پرداخت بشه.ولی الان بعد 3سال دوباره با ماتماس گرفتن و قسطهایی رو که جریمه هم خورده رو از ما طلب کردند.واینکه مادر من توان پرداخت وام رو نداره الان 1میلیون تومن شده دومیلیون و850هزارتومن.و الان گفتن از حقوق خانواده ضامن کسر میکنن.و تا امروز هم هیچ تماسی از بانک نداشتیم که اقساطتون عقب افتاده.و ما هم فکر میکردیم طبق بیمه ی وام لازم نیست که این وام رو برگردونیم.
2 پاسخ
توسط
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ
با سلام

 اگر برای تسهیلات بیمه عمر مانده بدهکار خریداری شده باشد، شرکت بیمه اصل و سود تسهیلات را به بانک پرداخت خواهد نمود. در غیر اینصورت وراث وام گیرنده مسئول تسویه بدهی هستند. عموما بانک ها  مشتریان را  مجبور به  خرید بیمه عمر مانده بدهکار نمی کنند.

 اگر بابت دریافت تسهیلات حق بیمه  توسط وام گیرنده و به واسطه بانک به شرکت  بیمه پرداخت شده باشد، پوشش بیمه عمر مانده بدهکار برقرار می گردد.

بانک مرکزی طی بخشنامه ای به بانک ها اعلام کرد اگر قرار است بیمه عمر مانده بدهکار صورت گیرد بایستی به هزینه بانک باشد که بانک ها نیز زیر بار این تحمیل نرفتند و از انجام بیمه عمر مانده بدهکار تسهیلات مشتریان خودداری نمودند. اساسا اگر مشتری پوشش بیمه عمر داشته باشد بانک به محض فوت اقدام و از شرکت بیمه دریافت می کند و به نفع بانک تعلل در این زمینه نمی باشد.

در صورتی که بانک منکر بیمه عمر مانده بدهکار بوده است می توان از بانک نزد  بازرسی بانک مربوطه و در مرحله بعد نزد بانک مرکزی شکایت کرد که سریعترین راهکار می باشد
توسط (36,630 امتیاز)
با درود"
دوست عزیز ضمن عرض تسلیت اگر آن مرحوم بیمه عمر مانده بدهکار خریداری کرده باشد میتوانید از آن استفاده و وام را تسویه کنید
اما اگر فقط بیمه آتش سوزی مرهونت بانکی باشد در اینصورت شرکت بیمه تعهد در صورت فوت ندارد
باید اولا از نوع بیمه مطلع شوید سپس از طریق مراجع قضایی قضیه را حل کنید
البته قبل از آن پیشنهاد میکنم که با یک وکیل مشورت کنید