در دیه و بیمه خودرو توسط
ايا بيمه به پدر كه داخل ماشين پسرش فوت كرده باشد ديه كامل ميدهد؟
1 پاسخ
توسط (40,110 امتیاز)
با سلام

اگر چه قتل غیر عمدی با توجه به مفهوم مخالف ماده۸۸۰ قانون مدنی مانع وراث نیست ولی چون دیه جنبه. مجازات نیز دار و واردکننده زیان نباید از قبل ضرری که وارد کرده  نفع حاصل نماید لذا در فرض پرسش جانی از دیه سهم نمی برد، البته این حکم تاثیری در مسولیت بیمه گر نداشت و موجب کاهش ان نسبت به دیه  متعلقه به سایر وراث نیست  ؛ بنابراین در فرضی که راننده مقصر تصادف منجر به فوت تنها وراث متوفا در طبقه اول باشد از دیه سهم نم برد و دیه متوفا به سایر وراث طبقه بعدی پرداخت میشود و اگر متوفا وراث غیر از قاتل غیر عمدی نداشته باشد بیمه گر دیه را به حساب دادگستری واریز یا به عنوان بلا وراث به خزانه واریز شود

مشاوره و پیگیری حقوقی دیه تصادفات