در دیه و بیمه خودرو توسط
در قانون جدید تعهدات نسبت به راننده چگونه است و فرق دیه و غرامت چیست
1 پاسخ
توسط (56,040 امتیاز)

با سلام ،

تمامی بیمه نامه های ثالث صادره از مورخ 95/03/29 مشمول دیه و هزینه پزشکی حادثه راننده مقصر می باشند .

دیه در اسلام

بر اساس نظر فقهااسلام، میزان دیه یک مرد مسلمان، بر اساس یکی از این شش معیار تعیین می‌شود: ۱۰۰۰ گوسفند، ۲۰۰ گاو، ۱۰۰ شتر، ۲۰۰ دست حله یمنی، ۱۰۰۰ دینار طلا، یا ۱۰۰۰۰ درهم نقره.

اصل غرامت یا زیان

به معنی پرداخت خسارت وارده به بیمه گذار توسط بیمه‌گر، در صورت وقوع خطر و خسارت به مورد بیمه شده، می‌باشد.

غرامت می‌تواند شامل پرداخت‌های نقدی، تعمیر، جایگزینی و حداکثر برگشت به میزان خسارت واقعی مورد بیمه شده باشد. این اصل بر بیمه‌های اموال و مسئولیت حاکم بوده و در بیمه‌های عمر و حادثه کاربرد ندارد.