در دیه و بیمه خودرو توسط
آیا صفر جزو ماه های حرام است
1 پاسخ
توسط (328,530 امتیاز)

بهترین پاسخ

سلام فقط ۴ ماه قمری ذی‌القعده ، ذی‌الحجه ، محرم و رجب ماه‌ های حرام هستند و ماه های دیگر منجمله صفر جزو ماه حرام نمی باشند

بر اساس قانون مجازات اسلامی در ایران، و همچنین در بیمه شخص ثالث نرخ دیه در صورت فوت در ماه های حرام یک سوم افزایش می یابد.

تفاوت ماه حرام با ماه‌ عادی

چنانچه حادثه و فوت زیان دیده هر دو در ماه‌های حرام اتفاق افتد، بر اساس قانون مجازات اسلامی، میزان دیه یک سوم بیشتر از ماه‌های عادی خواهد بود.
اما نکته قابل توجه‌ این است که دیه، یوم الاداست؛ یعنی اگر واقعه حادثه در ماه عادی رخ دهد، اما فوت فرد حادثه دیده در ماه حرام اتفاق بیفتد، دیه او معادل دیه ماه‌های حرام خواهد بود.

تفاوت دیه زن و مرد

فقط در تصادفات رانندگی میزان دیه برای مرد و زن یکسان محاسبه میگردد و دیه زن در موضوعات کیفری و ضرب و شتم نصف مرد می باشد.