در بیمه عمر و سرمایه گذاری توسط
بیمه عمر از دیدگاه فقهی و شرعی در دین اسلام شیعه چگونه است؟
2 پاسخ
توسط
بیمه از نظر امام خمینی (ره) در کتاب تحریرالوسیله : چنانچه بیمه گر تعهد کندکه گذشته از پرداخت خسارت ، مبلغی اضافه بپردازد مثلاًکسی  خود را در شرکت بیمه ای برای مدت معین در برابر حق بیمة تعیین شده ، بیمة عمر کند وحق بیمه را بطور اقساط ماهانه بپردازد و درمقابل شرکت بیمه برای ترغیب وتشویق بیمه گذاران ، تعهد کند که گذشته از مبلغ   بیمه ، چیزی اضافه بپردازد  این پول اضافی که بیمه  به بیمه گذار می پردازد ازقبیل ربای قرضی نیست ، زیرا که پرداخت اقساط حق بیمه بعنوان قرضی نیست ، بلکه بیمه خود قراردادی مستقل است که در ضمن آن این شرط آمده است واین شرطی است جایز وموثر و لازم الاجرا. چنانچه شرکت بیمه با پول جمع شدة مشترکین به تجارت بپردازد ، صحیح است وبیمه گذار گذشته از دریافت خسارت ، سهمی از سود تجارت مطابق با قرارداد خواهد داشت. همچنین اگر در این شرکت وتجارت بعضی از مشترکین پول بدهند وبعضی به جای پول کارکنند ، قراردادشان مانند مضاربه (سرمایه گذاری در امور تجاری ) از نظر اینجانب صحیح  است.
توسط (6,510 امتیاز)
سلام و درود
سود بیمه از نظر همه علما حلال است ولی سود بانکی را برخی از علما حرام دانسته اند