در سایر توسط (27,330 امتیاز)
تفاوت فسخ و ابطال بیمه چیه . آیا با هم یکی هستند یا متفاوتند؟
1 پاسخ
توسط (27,330 امتیاز)

با سلام

فسخ و ابطال در بیمه دو اصطلاح متفاوت هستند

در صورت فسخ بیمه نامه شرایط زیر برای بیمه نامه اجرا میگردد:

1- حق بیمه تا تاریخ فسخ اخذ شده و حق بیمه مدت باقی مانده بنا به شرایط فسخ محاسبه شده و به بیمه گذار بر میگردد.

2- کلیه خسارات واقع شده تا تاریخ فسخ در تعهد بیمه گر است و بیمه گر نسبت به هرگونه خسارت که بعد از تاریخ فسخ رخ دهد هیچگونه مسئولیتی ندارد.

3- تاریخ پایان بیمه نامه به تاریخ فسخ منتقل میشود.

درصورت ابطال بیمه نامه شرایط زیر برای بیمه نامه اعمال می شود:

1- تاریخ پایان بیمه نامه به تاریخ شروع منتقل میگردد. گویی که از روز اول چنین بیمه ای صادر نگردیده است.

2- بنابر بند قبلی، هر گونه خسارت که طی مدت قرارداد تا تاریخ ابطال واقع شده باشد در تعهد شرکت بیمه نیست و اگر خسارتی را هم توسط بیمه پرداخت شده باشد قابل استرداد میباشد.

3- کل حق بیمه از بیمه گذار دریافت شده و اگر بیمه نامه اقساط باشد کلیه اقساط قابل وصول است!

بنابراین در ابطال بیمه نامه تمام پول از مشتری اخذ میشود. اما در فسخ، مبلغ مدت باقی مانده به مشتری مسترد میگردد.

پایدار باشید