در دیه و بیمه خودرو توسط
با سلام
در تصادف بین خودرو و موتورسیکلت در شرایطی که راننده خودرو مقصر باشد و راکب موتور سیکلت و سرنشین موتورسیکلت دچار آسیب شوند آیا دیه یا خسارت شامل سرنشین هم می شود
1 پاسخ
توسط (328,530 امتیاز)

سلام  بر اساس قانون کلیه دارندگان وسایل نقلیه موتوری موظف‌اند خسارت احتمالی وارده به اشخاص ثالث را بیمه کنند. شخص ثالث کلیه اشخاصی هستند که به سبب حوادث وسایل نقلیه موتوری دچار زیان بدنی و مالی می‌شوند، اعم از داخل یا خارج از وسیله نقلیه بیمه‌شده، به‌غیراز خود راننده مسبب حادثه. خود راننده مسبب حادثه شامل پوشش بیمه حوادث راننده (سرنشین)است.

بیمه شخص ثالث سه نوع خسارت وارده را جبران می‌کند:

  1. خسارت‌های مالی: عبارت است از خسارت‌هایی که به کلیه اموال شخص ثالث وارد می‌شود.
  2. خسارت جانی: کلیه آسیب‌های جانی و صدمات وارده به شخص ثالث است؛ که شامل فوت، نقص عضو و هزینه‌های درمانی است.
  3. حوادث راننده (سرنشین): کلیه صدمات بدنی ناشی از حادثه اعم از فوت، نقص عضو و هزینه‌های درمانی را تا مبلغ تعین شده را به راننده اتومبیل که به‌موجب قانون ثالث تلقی نمی‌شود جبران می‌نماید و تا حد دیه کامل قابل خریداری است.

اطلاعات تکمیلی در :

بیمه شخص ثالث چیست؟

همه چیز در مورد قانون بیمه شخص ثالث