در بیمه بیکاری توسط
بنده 8 سال سابقه بیمه تامین اجتماعی دارم. 30 ساله هستم و از تاریخ اول آذر 94 تا 31 اردیبهشت 95 مرخصی زایمان داشتم
خرداد 95 به دلیل عدم همکاری کارفرما، غیبت خوردم و از ابتدای تیر تا انتهای شهریور ماه با کارفرمای جدید قرارداد بستم.
سوالم اینه که آیا به بنده بیمه بیکاری تعلق میگیره یا خیر؟
و اگر بخوام بعد از پایان قرارداد (به دلیل مشکلات شخصی) ، بصورت اختیاری بیمه باشم ، آیا مورد خاصی رو باید مد نظر قرار بدهم؟ (جهت اطلاع به خاطر فرزندم قصد دارم تا یک سال آینده کار نکنم)

آیا استفاده از مرخصی زایمان مانع استفاده از بیمه بیکاری میشه، منظورم پس از پایان شش ماه مرخصی است

قبلا از لطفتون سپاسگزارم.
1 پاسخ
توسط (15,920 امتیاز) 1 نشانه گذاری شده
با سلام و وقت بخیر

مرخصی زایمان و در کل مرخصی استعلاجی هم جزو سابقه کار محسوب می شود و هم جزو سابقه بیمه اجباری شما

مطابق ماده 74 قانون کار چنانچه ایام استعلاجی کارگران به تأیید کمیسیون پزشکی سازمان بیمه تأمین اجتماعی رسیده باشد جزء سوابق کار آنان محسوب می گردد. از طرفی حسب تبصره یک ماده 76 قانون مذکور، پس از پایان مرخصی زایمان کارگر زن به کار سابق خود باز می گردد و این مدت با تأیید سازمان بیمه تأمین اجتماعی جزء سوابق خدمت وی محسوب می شود.
با عنایت به ترتیبات قانونی فوق به ایام بیماری و زایمان مورد تأیید سازمان بیمه تأمین اجتماعی عیدی و پاداش تعلق می گیرد و پرداخت آن از تکالیف کارفرما می باشد.
 ضمناً در ایام مذکور مزایایی از قبیل حق اولاد بن ، سنوات خدمت، عیدی و مرخصی استحقاقی به کارگر تعلق گرفته و توسط کارفرما باید پرداخت شود.

فلذا کارفرمای محترم بایستی حق بیمه این ایام را پرداخت نماید.