در سایر توسط
مسئولیت ناشی از تصادم در بیمه نامه کشتی چیست؟
2 پاسخ
توسط
در صورتی که کشتی بیمه شده با کشتی یا شیئی دیگر اعم از شناور یا ثابت تصادم کند و بیمه به سبب این امر مسئول جبران خسارت شود وجه یا وجوهی در رابطه با این تصادم بابت مورد زیر پرداخت می گردد :
• تلف یا آسیب دیدگی کشتی دیگر یا محمولات آن کشتی یا شیئی دیگر
•تأخیر یا زمان معقول ناشی از عدم استفاده از کشتی دیگر یا محمولات آن کشتی یا شیئی دیگر
•زیان همگانی, هزینه نجات یاهزینه نجات قراردادی کشتی دیگر یا محمولات کشتی
توسط (140 امتیاز)

یکی از پوششهای مهم بیمه باربری مسئولیت مشترک در تصادم است بدین معنی که اگر دو کشتی با هم تصادم کرده و هر دو مقصر باشند با فرض اینکه درجه تقصیر نادیده گرفته شود و هرکدام بطور مساوی مسئول باشند مالک هر کشتی باید 50% خسارت کشتی دیگر را جبران کند ، تا اینجا موضوع خیلی پیچیده نیست اما مساله زمانی پیچیده میشود که به موجب شرطی در بارنامه صاحب کالا حق ندارد خسارت کالای خود را که در اثر تصادم کشتی ایجاد شده از مالک کشتی حامل کالا مطالبه کند و از طرف دیگر همین صاحب کالا میتواند و حق دارد این خسارت را از مالک کشتی مقابل یا طرف تصادم مطالبه کند ، و دقیقا پیچیدگی موضوع همین جاست که  مالک کشتی مقابل که مجبور به پرداخت خسارت به صاحب کالا شده میتواند 50% خسارت پرداخت شده به صاحب کالا را از مالک کشتی حامل بار دریافت کند چون درصد تقصیر کشتی مقابل 50% در نظر گرفته شده و این بدین معنی است که مالک کشتی برخلاف شرط بارنامه 50% خسارت صاحب کالا را بصورت غیر مستقیم پرداخت کرده لذا برای رفع این تناقض به متصدیان حمل در بارنامه اجازه داده شده که خسارت هایی را که به کشتی مقابل بابت خسارت وارده به کالاهای داخل کشتی خود پرداخت کرده اند را از صاحب کالا مطالبه و دریافت نمایند که در اینصورت شرکت بیمه خسارت مطالبه شده از بیمه گذار را تحت عنوان مسئولیت مشترک در تصادم پرداخت میکند .