در دیه و بیمه خودرو توسط
با عرض سلام و ادب

مادر بنده در سال 90 نزدیک پل عابر پیاده تصادف کرده اند و مقصر حادثه بیمه نامه داشته است و به میزان 50 هردوطرف مقصر شناخنه شده اند سقف بیمه هم 60 میلیون بوده و میزان صدمات بیشتر از 150 درصد بوده. رای قطعی دادگاه تجدید نظر سال 93 صادر شده است.سال 93 شرکت بیمه فقط یک دیه 60میلیونی پرداخت کرده اند.بعد از پیگیری زیاد به استناد ماده 26 رسیدگی به تخلفات راهنمایی رانندگی مابقی درصد مانده را بر اساس تعهد بیمه که 60 میلیون بوده گرفتیم... باتوجه به افزایش نرخ دیه برای گرفتن ماوتفتوت در صندوق تشکیل پرونده داده ایم..الان صندوق دیه را بر اساس دیه ماه عادی پرداخت نموده است یعنی بر اساس 190 میلیون.و یکی صدمات 40% بوده.

دو سوال داشتم خدمت شما .. 1- صندوق نباید دیه را بر اساس دیه ماه حرام پرداخت کند؟ درحالی که کارشناس  صندوق میگوید فقط برای فوتی دیه براساس ماه حرام پرداخت میشود..

2- برای صدمه ای که 40% اعلام شده صندوق حق دارد 10% آن را پرداخت نکند چون دیه زن بیشتر از ثلث نباشد..

خواهشمند است حتما حتما با ذکر ماده قانونی بنده را راهنمایی کنید..چون هرچی بنده به استناد ماده 10 و تبصره های ذیل و تعهدادت صندوق طبق ماده 4 و تبصره ها و قانون جدید مجازات اسلامی ماده 551 درخصوص برابری دیه زن اقدام کردم و لایحه نزد دادگاه و صندوق داده ام ولی کن هیچ کدام زیر بار نمیروند صرفا چون بنده وکیل نیستم و یه فرد عام هستم....حتی نزد ریس کل دادگاه استان نیز طرح شکایت کرده ام ول کن بازم هم رسیدگی نشده است

خیلی ممنون از وقتی که برای پاسخ به سوال بنده میگزارید
1 پاسخ
توسط (36,630 امتیاز)
با درود
دوست عزیز دیه ماه حرام تنها در صورت فوت محاسبه میشود نه صرفا جراحات

در خصوص دیه یک سوم هم طبق تبصره 2 ماده 4 قانون بیمه شخص ثالث جنسیت و مذهب تاثیری در پرداخت دیه ندارد و باید یکسان باشد