در دیه و بیمه خودرو توسط
سلام.خودرو سمند سورن مدل 88 سه ماه پیش با مبلغ 24 میلیون بیمه بدنه شده و حال با تصادف خسارت کلی دیده و قیمت لاشه خودرو 11 میلیون تخمین زده شده اما شرکت بیمه مربوطه حاضر به پرداخت اختلاف 13 میلیونی بین قیمت لاشه خودرو و مبلغ بیمه شده نمی باشد و اعلام میکند قیمت خودرو 22 میلیون میباشد آیا چنین چیزی امکان پذیر میباشد؟
1 پاسخ
توسط (28,870 امتیاز)

با سلام

با سلام.

خسارت 13.000.000 تومان شما را باید پس از کسر فرانشیز پرداخت کنند. چون در بیمه بدنه کارشناس بازدید بیمه سرمایه مورد بیمه را تایید کرده و دلیلی ندارد که در هنگام خسارت بگوید که سرمایه واقعی کمتر بوده پس شما باید حق خود را از بیمه بگیرید.

بالاتر بودن سرمایه از قیمت واقعی آن:

این کار ممکن است به دو علت (انگیزه)صورت پذیرد:

الف)با قصد تقلب:

در صورتی که بیمه گذار با قصد تقلب و به نیت دریافت غرامت بیشتر از خسارت وارده به او اموال خود را بیمه کند عقد بیمه باطل است و خسارت وارده پرداخت نمی شود و حق بیمه های دریافتی نیز مسترد نخواهد شد.(ماده 11 قانون بیمه)

ب)بدن قصد تقلب:

در صورتی که بیمه گذار سهوا و در اثر خطا اموال خود را بیشتر از قیمت واقعی آن بیمه کند بیمه گر فقط خسارت واقعی را می پردازد و نه سرمایه بیمه شده را.

در صورتیکه مالی به کمتراز قیمت واقعی بیمه شده باشد ( یا حق بیمه کمتری نسبت به میزان توافق پرداخت شده باشد) بیمه گرفقط به تناسب مبلغی که بیمه کرده است یا حق بیمه ای که دریافت کرده است با قیمت واقعی مال مسِول خسارت خواهد بود .

فرانشیز بخشی از خسارت است که بعهده بیمه گذار است که در بیمه بدنه در خسارت سرقت کلی 20% ودر خسارتهای دیگر : حادثه اول 10% حداقل 500.000ریال حادثه دوم 20% حداقل 1000.000ریال وحادثه سوم 30% حداقل 1.500.000ریال می باشد.

  • ماده11- عدم اظهارات خلاف واقع
    هرگاه بیمه گذار به قصد تقلب،در خصوص خسارت و کیفیت وقوع حادثه به طور کتبی اظهارات نادرستی بنماید و یا مدارک مجعول تسلیم کند بیمه گر می تواند وی را از دریافت خسارت محروم کند.