در بیمه مسوولیت و مهندسی توسط
گذاشتن دوباره کلمه کلیدی توسط
اگر بیمه شده شکایت طرح شده از او را در زمان مقرر ذکر شده در بیمه نامه به بیمه گر اطلاع ندهد آیا بیمه گر حق عدم پرداخت خسارت   او را دارد.؟
1 پاسخ
توسط (56,040 امتیاز)

بهترین پاسخ
با سلام ،

طبق مواد 15 و 36 ، زمان اعلام و شکایت بدینصورت می باشد :

ماده 15 - بيمه گذار بايد براي جلوگيري از خسارت، مراقبتي را كه عادتاً هركس از مال
خود مي نمايد نسبت به موضوع بيمه نيز بنمايد و در صورت نزديك شدن حادثه يا وقوع
آن، اقداماتي را كه براي جلوگيري از سرايت و توسعه خسارت لازم است به عمل آورد .
اولين زمان امكان و منتهي در ظرف پنج روز از تاريخ اطلاع خود از وقوع حادثه، بيم هگر
را مطلع سازد و الا بيمه گر مسؤول نخواهد بود مگر آنكه بيمه گذار ثابت كند كه به واسطه
حوادثي كه خارج از اختيار او بوده است اطلاع به بيم هگر در مدت مقرر براي او مقدور نبوده
است .مخارجي كه بيم هگذار براي جلوگيري از توسعه خسارت مي نمايد بر فرض كه منتج
به نتيجه نشود به عهده بيمه گر خواهد بود ولي هر گاه بين طرفين در موضوع لزوم مخارج

مزبوره يا تناسب آن با موضوع بيمه اختلافي ايجاد شود حل اختلاف به حكم يا محكمه
رجوع م يشود .

و همجنین ماده 36 :

ماده 36 - مرور زمان دعاوي ناشي از بيمه دو سال است و ابتداي آن از تاريخ وقوع حادثه
منشأ دعوا خواهد بود لكن دعاوي كه قبل از اجراي اين قانون در محاكم طرح شده باشد
مشمول اين ماده نخواهد بود .