باز هستیم
مشاوره بیمه یا اداره کار
021-91023784
واتساپ
+1 امتیاز
2,191 بازدید
در دیه و بیمه خودرو توسط
ویرایش شده توسط
نحوه پرداخت مابه التفاوت دیه ماه حرام در صورت نداشتن الحاقیه بیمه چگونه است؟ آیا  درصورت نداشتن توان مالی جایی برای کمک وجود دارد؟
1 پاسخ
0 امتیاز
توسط (28,870 امتیاز)
با سلام

بيمه گذاران بايد توجه داشته باشند از آنجایی که بيمه شخص ثالث و خريد پوشش‌هاي آن اجباري است، لذا صرف داشتن بيمه نامه فاقد الحاقيه که تا سقف حداقل ديه مرد مسلمان در ماه هاي حرام باشد؛ رافع مسوليت مقصر در سوانح رانندگي منجر به فوت در ماه حرام نخواهد بود. به عبارت ديگر در صورت عدم تهيه الحاقيه افزايش تعهدات بيمه نامه شخص ثالث، شرکت هاي بيمه خسارت زيان‌ديدگان را حداکثر تا ميزان سقف تعهدات مندرج در بيمه نامه پرداخت مي کنند که اين مسئله تبعات فراواني از قبيل زنداني شدن مقصر تازمان پرداخت مابه التفاوت و بحراني شدن خانواده هاي درگير در حادثه را در پي خواهد داشت.

بر اساس ماده 10 قانون اصلاح قانون بیمه اجباری شخص ثالث مصوب شانزدهم تیر ماه سال 87 مجلس شورای اسلامی به منظور حمایت از زیان دیدگان حوادث رانندگی، خسارت‌های بدنی وارده به اشخاص ثالث که به علت فقدان یا انقضای بیمه‌نامه، بطلان قرارداد بیمه، تعلیق تامین بیمه‌گر، فرار کردن یا شناخته نشدن مسوول حادثه یا ورشکستگی بیمه‌گر قابل پرداخت نباشد یا به طور کلی خسارت‌های بدنی خارج از شرایط بیمه‌نامه توسط صندوق مستقلی به نام صندوق تامین خسارت‌های بدنی پرداخت خواهد شد.

مابقی تعهدات از محل این صندوق به زیاندیده پرداخت می شود. اما بر اساس اصل جانشینی این صندوق خسارت پرداخت شده را از مقصر حادثه بازیافت خواهد کرد

مدارك مورد نياز جهت اعلام خسارت وتشكيل پرونده براي مشمولين ماده 10 قانون اصلاح قانون بيمه شخص ثالث به شرح زير است :

1-

تکميل فرم تقاضا(اعلام) خسارت

2- گزارش/گزارش ‌هاي كلانتري يا پاسگاه انتظامي حوزه حادثه در مورد علت و چگونگي حادثه ، تنظيمي جهت دادسرا.

3- كروكي افسركاردان فني در مورد علت اصلي تصادف (در صورتي‌كه ترسيم شده است).

4- نظريه كارشناس/كارشناسان رسمي دادگستري در مورد علت اصلي تصادف (در صورت وجود).

5-برگه‌هاي بازجويي طرفين حادثه (شامل مصدوم/اولياء دم متوفي، راننده مقصر، شاهدان).

6- نظريه/ نظريه‌هاي پزشك قانوني در مورد معاينه مصدوم / متوفي.

7- قرار/ رأي/ رأي‌هاي صادره.

8- جواز دفن يا رونوشت خلاصه فوت متوفي(صادره از اداره ثبت احوال).

9- فتوكپي تمام صفحه‌هاي شناسنامه و كارت ملي مصدوم/ متوفي(اگر سن مصدوم كمتر 18 سال باشد، فتوكپي تمام صفحه‌هاي شناسنامه و كارت ملي ولي يا ولي قهري يا قيم مصدوم و فتوكپي برابر اصل قيم‌نامه).

10- چنانچه مقصر حادثه شناخته شده باشد، فتوكپي تمام صفحه‌هاي شناسنامه و كارت ملي مقصر.

11- فتوكپي سند يا كارت وسيله نقليه مقصر حادثه

چگونگی مراجعه زیان دیدگان به صندوق تأمین خسارات بدنی:

دو گونه حق مراجعه به صندوق وجود دارد :

1-طبق ماده 10 قانون بیمه اجباری شخص ثالث خسارتهای بدنی وارد به اشخاص ثالثی که به علت فقدان یا انقضاء بیمه نامه، بطلان قرارداد بیمه، تعلیق تامین بیمه گر، فرار کردن و یا شناخته نشدن مسئول حادثه و یا ورشکستگی بیمه گر قابل پرداخت نباشد یا به طور کلی خسارتهای بدنی خارج از شرایط بیمه نامه (به استثناء موارد مصرح در ماده (7))از طریق صندوق قابل بررسی و پرداخت در حد دیه قانونی می باشد .

روش اجرا بدین صورت است که بر اساس توافقنامه ای که فی مابین شرکت سهامی بیمه ایران و صندوق تأمین خسارات بدنی صورت گرفته است کلیه زیان دیده گان مشمول ماده 10 قانون بیمه شخص ثالث جهت استفاده از مزایای صندوق مزبور می توانند به یکی از شعب بیمه ایران (محل وقوع حادثه-محل رسیدگی به پرونده در محاکم)در سراسر کشور مراجعه و نسبت به تشکیل پرونده اقدام نمایند و بیمه ایران پس از بررسی و تکمیل مدارک پرونده را جهت اقدامات بعدی و پرداخت دیات متعلقه مورد حکم مستقیما" به صندوق که مقر آن در تهران می باشد ارسال می نماید. صندوق نیزحسب مورد پس از بررسی و کنترل اسناد و اخذ وثیقه های لازم از مقصر حادثه (در صورت وجود) خسارت را در حد دیه قانونی پرداخت ودر صورت قابل اجرا شدن اصل جانشینی به صورت اقساط از مقصر دریافت می نماید. بدیهی است در صورتیکه حوادث مشمول این ماده قانونی فاقد مقصر ین قابل شناسایی یا مجهول المکان براساس اعلام دادگاه باشد دیات متعلقه بدون وثیقه و تضامین لازم و اجرای اصل جانشینی د روجه زیان دیده گان پرداخت خواهد شد.

2- بر اساس صورتجلسه اخیر مجمع عمومی صندوق که در دیماه سال 91 تنظیم و به امضاء رسید به صندوق تأمین خسارات بدنی اجازه داده شد تا پرونده های آندسته از بیمه گذاران و مقصرین حوادث رانندگی که به بدلیل عدم تکافوی تعهدات مقصرین بیمه نامه شخص ثالث و اجز در پرداخت کامل دیه مورد حکم قضایی در زندان به سر می برند را مورد بررسی و در صورت دارا بودن شرایط نسبت به پرداخت مابه التفاوت دیه بر اساس شرایط و ضوابط خاصی پرداخت نمایند.بنابراین شرکت های صادر کننده بیمه نامه پس از تکمیل اسناد و مدارک پرونده خسارات را تا سقف تعهد مندرج در بیمه نامه پرداخت و در صورت مراجعه زیان دیدگان بابت دریافت مابالتفاوت دیه از مقصرین، بیمه گر نیز پرونده راتکمیل و مستقیما" به صندوق ارجاع داده و صندوق در قالب تعهدات و شرایط بررسی و پرداخت می نماید.

با احترام
برای دریافت مشاوره بیمه اینجا کلیک کنید

مشاوره های مشابه

مشاوره رایگان
+1 امتیاز
1 پاسخ 871 بازدید
+1 امتیاز
1 پاسخ 553 بازدید
+1 امتیاز
1 پاسخ 5,306 بازدید
+1 امتیاز
1 پاسخ 75,076 بازدید
+1 امتیاز
1 پاسخ 585 بازدید
+2 امتیاز
2 پاسخ 1,220 بازدید
+1 امتیاز
2 پاسخ 2,382 بازدید
سوال شده شهریور 23, 2016 در دیه و بیمه خودرو توسط علی آقا قربانی
تماس با بیدبرگ
درباره بیدبرگ
قوانین بیدبرگ

.
.
...