در بازنشستگی و مستمری توسط
با سلام

 16 سال سابقه بیمه ای دارم با سن42 سال ایا راهی برای بازنشستگی هست؟

ایا می توان حق بیمه باقیمانده را یکجا پرداخت کرد؟ والان با 20 سال یاحتی 16 روز حقوق بازنشسته شد؟
1 پاسخ
توسط (15,920 امتیاز)

با سلام و وقت بخیر

برای پاسخ به این سوال بایستی مشخص شود:

1. نوع جنسیت  مرد یا زن ؟

2. نوع اشتغال به کار ( کارهای عادی و سخت و زیان‌آور )

3. کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی

در کل می توان به اهم موارد قانونی در ذیل اشاره داشت:

‌ماده واحده - بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی مشمول قانون کار و قانون کار کشاورزی در
صورت داشتن حداقل 55 سال تمام سن و سابقه پرداخت 20‌سال یا بیشتر حق بیمه
می‌توانند با اطلاع کتبی به کارفرما درخواست بازنشستگی خود را به سازمان تأمین
اجتماعی حوزه محل کار خود تسلیم تا طبق‌مقررات این قانون مستمری بازنشستگی جهت
آنان برقرار گردد.

‌تبصره 2 - حداقل سن موضوع این قانون برای زنان 10 سال کمتر می‌باشد.

‌تبصره 3 - داشتن حداقل سن موضوع این قانون برای کارگران بیمه شده‌ای که دارای یکی
از شرایط زیر می‌باشند ضروری نمی‌باشد:
‌الف - دارا بودن حداقل 30 سال سابقه پرداخت حق بیمه.
ب - دارا بودن حداقل 20 سال سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان‌آور.
ج - دارا بودن 30 سال سابقه پرداخت حق بیمه مجموعاً در کارهای عادی و سخت و
زیان‌آور با توجه به تبصره 4 این قانون.
‌تبصره 4 - هنگام محاسبه مقرری سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان‌آور به
ازاء هر سال معادل 1.5 سال سابقه پرداخت در قبال هر‌سال 6 ماه ارفاق محاسبه و
حداکثر مجموع مدت ارفاق مندرج در این تبصره، ده سال می‌باشد. آیین‌نامه کارهای سخت
و زیان‌آور توسط شورای عالی‌حفاظت فنی و با حضور مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی
(‌با حق رأی) تجدید نظر خواهد شد حداکثر مجموع مدت ارفاق مندرج در این تبصره
ده‌سال می‌باشد.
‌تبصره 5 - کسر یک سال سابقه پرداخت حق بیمه کارگر مشمول این قانون در صورت تمایل
بیمه شده یک سال تمام محسوب خواهد شد مشروط‌به این که کلیه حق بیمه برای دوران
باقیمانده تا یک سال (‌سهم کارگر، کارفرما و دولت به استثناء سهم درمان که به نسبت
نه بیست و هفتم حق بیمه‌محاسبه می‌شود) توسط شخص مشمول پرداخت گردد.

‌تبصره 6 - میزان مستمری بازنشستگی این نوع بیمه شدگان بر اساس پرداخت سنوات حق
بیمه طبق ماده 77 قانون تأمین اجتماعی و عنداللزوم با‌توجه به تبصره 4 این ماده
واحده تعیین می‌گردد.