در بیمه آتش سوزی توسط
عمل نکردن به توصیه های ایمنی کارشناس بازدید در بیمه های آتش سوزی از طرف بیمه گذار مانع پرداخت خسارت از سوی بیمه گر میشود یا خیر؟(مشروط یا اجبار نشده فقط توصیه)
1 پاسخ
توسط (28,870 امتیاز)

با سلام

توصیه های ایمنی باعث افزایش ایمنی محل مورد بیمه و کاهش ریسک و ضریب خسارت میگردند ودرصورتیکه بیمه گذارتوصیه هارا انجام ندهد درصورت وقوع حادثه درصورتیکه اثبات شود علت خسارت به دلیل عدم رعایت توصیه ها بوده است بیمه گرمطابق ماده ۲۷شرایط عمومی بیمه نامه های آتش سوزی میتواند ازپرداخت تمام یا قسمتی از خسارت به دلیل بی احتیاطی بیمه گذار خودداری نماید.

ماده 27- مواردي كه موجب كاهش جبران خسارت مي شود : در موارد زير بيمه گر مي تواند پرداخت خسارت را رد نمايد يا اينكه آن را به نسبت درجه تقصير ذوي الحقوق اعم از بيمه گذار يا قائم مقام وي كاهش دهد:

1-هرگاه حادثه در اثر تقصير ذوي الحقوق اعم از بيمه گذار و يا قائم مقام وي روي داده باشد . 2- هرگاه بيمه گذار به وظايف مندرج در ماده 23 عمل ننموده باشد و در نتيجه ميزان خسارت افزايش يافته و يا به حقوق بيمه گر خدشه وارد آيد .

ماده 23- وظايف بيمه گذار در صورت وقوع حادثه : در صورت وقوع حادثه بيمه گذار موظف است :

1-حداكثر ظرف پنج روز از زمان اطلاع وقوع حادثه بيمه گر را مطلع نمايد . 2- حداكثر ظرف ده روز از زمان وقوع حادثه بايستي كيفيت حادثه ، فهرست اشياء نجات داده شده ، محل جديد آنها و مبلغ تقريبي خسارت را براي بيمه گر ارسال دارد . 3- براي جلوگيري از توسعه خسارت در موقع يا بعد از وقوع حادثه ، كليه اقدامات لازم به عمل آورد. 4- بدون اجازه بيمه گر در مورد بيمه تغييراتي ندهد كه تعيين علت حادثه يا ارزيابي خسارت را دچار اشكال نمايد. مگر آنكه تغييرات در جهت تقليل خسارت و يا رعايت منافع عمومي ضروري باشد . 5- ضمن همه گونه همكاري كه بيمه گر براي تعيين حدود تعهدات خود بدان نياز دارد حداكثر تا 15 روز بعد از اطلاع از وقوع حادثه فهرست اموال موجود در روز حادثه ، فهرست اموال از بين رفته و آسيب ديده  ودر صورت درخواست بيمه گر بهاي آنها بلافاصله قبل از تاريخ حادثه را در اختيار بيمه گر قرار دهد .