در سایر توسط
سلام من در مورد ارزیابی ریسک بیمه نامه های مهندسی و تمام خطر می خواست اطلاعاتی بدست بیارم و اینکه چه آیتم هایی در ارزیابی ریسک مد نظر بیمه گر است و مطابق کدوم استاندارد ضمن اینکه ارزیابی ریسک انجام شده چگونه به حق بیمه ارتباط داده می شود ممنون
2 پاسخ
توسط (56,040 امتیاز)
با سلام ،

ویژگی های بیمه های مهندسی نسبت به سایر رشته های بیمه ای

1-" طولانی بودن  اکثر پروژه ها و به طبع آن مدت بیمه نامه مهندسی خصوصاٌ در بیمه های تمام خطر مقاطعه کاری و نصب که یک دوره اجرای عملیات پروژه را شامل گردیده و بر اساس جدول زمان بندی و مدت پیمان می باشد.

2- وابستگی کامل تمام رشته های بیمه های مهندسی به تکنولوژی جدید و در نتیجه نیاز به معرفی و ارائه پوشش های جدید بیمه ای .

3- پیشرفت و توسعه سریع تکنولوژی که همراه خود ریسک های جدید و ناشناخته ای دارد .

4- پوشش بیمه های مهندسی تمام خطر مقاطعه کاری و تمام خطر نصب ،دو  بخش را شامل  می شود،  بخش اول پوشش اموال بیمه گزار و بخش دوم پوشش مسئولیت مدنی جانی و مالی در برابر اشخاص ثالث.

5- بیمه های مهندسی جزو رشته های اموال (غرامتی) بوده و اصولا در این بیمه نامه خسارات فیزیکی ناگهانی و غیرقابل پیش بینی را در طول مدت بیمه تحت پوشش قرار می دهد .

3/1 اطلاعات مورد نياز براي ارائه نرخ و شرايط

برخي از اطلاعات  مورد نیاز  برای ارائه  نرخ تقریبی  بیمه های مهندسی جهت  پروژه های درحال احداث به شرح زیر میباشد:

1- موضوع پروژه

2- محل اجرای پروژه

3- مبلغ پروژه

4- مدت پروژه

5- مالک پروژه (کارفرما)

6-پیمانکار پروژه

4/1دست اندر کاران اجرای پروژه

کار فرما : شخصی حقیقی یا حقوقی که مالک يا  ذینفع اصلی  پروژه می باشد . *

*پیمانکاران اصلی : اشخاص حقیقی يا  حقوقی  که در اجرای پروژه  طرف قرار داد با کار فرما بوده  و مجری پروژه می باشند.

*پیمانکاران فرعی : اشخاصی حقیقی يا  حقوقی که نامشان در قرار داد با کارفرما  ذکر نشده است ولی در صورت نیاز برای  انجام کار های  خاص توسط پیمانکاران اصلی به کار گرفته شده و قرار داد های فرعی با آن  ها منعقد می شود .

انواع خطر یا حادثه 1/5

خطرات طبیعی : خطراتی است که انسان در به وجود آمدن  آن نقشی ندارد مانند سیل، زلزله ، طوفان ، طغیان آّب ، باران ، برف ، آتش فشان و....

سایر خطرات : خطراتی است که انسان در به وجود آمدن آن موثر است مانند آتش سوزی ، سرقت ، خرابکاری ، سقوط، تصادم ، خطاهای حین نصب و یا اجرای کار و .....

مفهوم تمام خطر در بیمه های مهندسی:    6/1

یعنی تمام  خطرات به جز آنچه صرحتاٌ در بیمه نامه مستثنی  شده  تحت پوشش می  باشد .

تعریف کلی بیمه های مهندسی :    7/1

بیمه های تمام خطر مهندسی زیر مجموعه بیمه های اموال بوده  که پروژه های در حال ساخت و  تاءسیسات در حال بهره برداری یا ماشین آلات و تجهیزات فنی را تحت پوشش قرار می هد.

1  تقسیمات بیمه های  مهندسی به لحاظ زمان: /8

الف) بیمه هایی که از لحظه شروع پروژه تا خاتمه آن وتا قبل از  شروع به بهره برداری می باشد: (پوشش شروع-خاتمه)

بیمه های تمام خطر  مقاطعه کاری -

 -بیمه تمام خطر نصب

ب) بیمه های دوره بهره برداری  شامل :(پوشش های سالانه)

- بیمه های ماشین آلات ساختمانی و راهسازی

 بیمه های سازه های تکمیل شده ساختمانی-

  بیمه های  شکست ماشین آلات -

 بیمه تجهیزات الکترونیک-

-بیمه فساد کالادر سرد خانه

9/1 مدت در بیمه های مهندسی

در بیمه های تمام خطر مقاطعه كاري و نصب ( پروژه های در حال احداث) مدت بیمه نامه بر خلاف سایر بیمه ها یک ساله نبوده و بستگی به مدت قرارداد و جدول زمان بندی پروژه دارد ، ضمناٌ از، آنجایی که در قرار داد پروژه های در حال احداث مدتی نیز بابت دوره تضمین  یا نگهداری  که همان

تحویل موقت  پروژه به کارفرما میباشد در نظر گرفته می شود .دوره  مذکور نیز به مدت زمان بیمه نامه افزوده می گردد ولی پوشش بیمه ای در این مدت تمام خطر نمی باشد.

انواع ديگر بيمه هاي مهندسي بصورت سالانه صادر ميگردند و مبناي نرخدهي در آن يكساله ميباشد.

10/1فرانشیز در بیمه های مهندسی

    فرانشیز سهمی از خسارت است که بر عهده بیمه گزار می باشد و رابطه معکوس با حق بیمه دارد كه بصورت درصدي از هر خسارت بهمراه مبلغ ثابتي بعنوان حد اقل منظور ميگردد و فلسفه وجودی آن عبارت است از :

1- نفع بیمه گزار در پیش گیری از خسارت بر انگیخته شود .

2- خارج نمودن بیمه گر از تعهد خسارت های جزئی که هزینه های اداری و کارشناسی آن زیاد می باشد.

3-در مواقعی که شناخت کافی از ریسک وجود نداشته باشد تنها با اعمال فرانشیز مناسب صدور بیمه نامه امکانپذیر خواهد بود.

مثال: 10% هر خسارت حداقل 20.000.000 ريال در هر حادثه.