در بیمه عمر و سرمایه گذاری توسط
4 پاسخ
توسط (56,040 امتیاز)

با سلام ، خدمت شما جناب آقای دکتر mersa  گرامی

تمام بیمه نامه های صادر شده از هرنوع بیمه نامه تا 2 سال قابل ارائه و بررسی و قابل پرداخت هستند ، جهت شفاف شدن موضوع چند ماده از قانون بیمه را می گذارم :

قانون بيمه
مصوب 7/ 2/ 1316

ماده 15 - بيم هگذار بايد براي جلوگيري از خسارت، مراقبتي را كه عادتاً هركس از مال
خود مي نمايد نسبت به موضوع بيمه نيز بنمايد و در صورت نزديك شدن حادثه يا وقوع
آن، اقداماتي را كه براي جلوگيري از سرايت و توسعه خسارت لازم است به عمل آورد .
اولين زمان امكان و منتهي در ظرف پنج روز از تاريخ اطلاع خود از وقوع حادثه، بيم هگر
را مطلع سازد و الا بيم هگر مسؤول نخواهد بود مگر آنكه بيم هگذار ثابت كند كه به واسطه
حوادثي كه خارج از اختيار او بوده است اطلاع به بيم هگر در مدت مقرر براي او مقدور نبوده
است .مخارجي كه بيم هگذار براي جلوگيري از توسعه خسارت مي نمايد بر فرض كه منتج
به نتيجه نشود به عهده بيم هگر خواهد بود ولي هر گاه بين طرفين در موضوع لزوم مخارج

مزبوره يا تناسب آن با موضوع بيمه اختلافي ايجاد شود حل اختلاف به حكم يا محكمه
رجوع م يشود

ماده 36 - مرور زمان دعاوي ناشي از بيمه دو سال است و ابتداي آن از تاريخ وقوع حادثه
منشأ دعوا خواهد بود لكن دعاوي كه قبل از اجراي اين قانون در محاكم طرح شده باشد
مشمول اين ماده نخواهد بود .

)آيين نامه شماره 71 (
حمايت از حقوق بيمه گذاران، بيم هشدگان و صاحبان حقوق آنها
مصوب 23 / 3/ 91

ماده 21 - عرضه كننده بيمه موظف است در اولين مراجعه )حضوري يا غيرحضوري(
زيان ديده يا بيمه گذار براي دريافت خسارت، فهرست كامل مدارك لازم جهت بررسي و
رسيدگي به خسارت، فرايند و مدت زمان رسيدگي، روش هاي جبران خسارت و رويه هاي
داخلي حل و فصل شكايات را به زيان ديده يا بيمه گذار را اعلام يا ارايه نمايد .
ماده 22 - مؤسسه بيمه بايد بعد از دريافت كليه مدارك مربوط به خسارت حداكثر ظرف
مدت 30 روز، مدارك را بررسي و نتيجه را اعلام نمايد و در صورت احراز عدم استحقاق
دريافت خسارت مراتب را همراه با ذكر دلايل به طور مكتوب به بيم هگذار يا زيا نديده اعلام
نمايد و در صورت قبول خسارت، مؤسسه بيمه موظف است حداكثر ظرف مدت 15 روز
پس از قبول خسارت آن را پرداخت نمايد .در مواردي كه پرداخت خسارت پس از تكميل
مدارك مثبته از سوي بيم هگر، به تأخير مي افتد طبق حكم ماده 522 آئين دادرسي مدني
عمل مي شود.
تبصره: مواردي كه طبق قانون مدتي كمتر از مدت فوق براي پرداخت خسارت تع يين شده
از حكم اين ماده مستثنا است .
ماده 23 - اخذ رضايت نامه توسط شرك تهاي بيمه براي پرداخت خسارت صرفاً بر اساس
متن نمونه رضايت نام هاي خواهد بود كه توسط بيمه مركزي تهيه و ابلاغ م یشود .
ماده 24 - پس از احراز تعهد بيم هگر و مشخص شدن ميزان آن در مواردي كه به هر دليل،
شناسايي ذ ينفع بيمه زندگي ظرف مدت 30 روز پس از احراز فوت بيمه شده يا سررسيد
بيمه نامه امكان پذير نباشد مؤسسه بيمه موظف است ضمن اطلاع رساني به روش هاي
كارا و مؤثر، مزاياي قابل پرداخت را در يكي از بانك ها با هدف پرداخت سود به ذ ينفع،
سرمايه گذاري نمايد.