در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
با سلام ،بیمه شده ای که سابقه5 سال بیمه و پرداخت یک سال بیمه در 10سال اخیر را داشته است در روز 90م سال آخرحیات  بعد ساعت کاری فوت می کند ایا خانواده وی شامل مستمری می گردند؟؟؟؟
1 پاسخ
توسط (56,040 امتیاز)
با سلام
چند بند از قانون هستش که توجه شما را به آن جلب می کنم

فصل هشتم قانون تامین اجتماعی ( ماده 80 ) :

فصل هشتم: مرگ
ماده 80 . بازماندگان واجد شرایط بیمه شده متوفى در یکى از حالات زیر مستمرى
بازماندگان دریافت خواهند داشت:
1. در صورت فوت بیمه شده بازنشسته
2. در صورت فوت بیمه شده ازکارافتاده کلى مستمرى بگیر.
3. در صورت فوت بیمه شده اى که درده سال آخر حیات خود حداقل حق بیمه
یک سال کار، مشروط بر اینکه ظرف آخرین سال حیات، حق بیمه 90 روز کار را
پرداخت کرده باشد.

بند 2. بیمه شده اى که از تاریخ تصویب این قانون به بعد فوت مى شود چنانچه سابقه
پرداخت حق بیمه او از یک سال تا ده سال باشد به بازماندگان وى در ازاء هر سال
سابقه پرداخت حق بیمه غرامت مقطوعى معادل یک ماه حداقل دستمزد کارگر
عادى در زمان فوت به طور یکجا و به نسبت سهام مقرر در ماده ( 83 ) قانون تأمین
اجتماعى پرداخت مى شود.

ماده 83 . سهم مستمرى هریک از بازماندگان بیمه شده متوفى به شرح زیرمى باشد:
1. میزان مستمرى همسر بیمه شده متوفى معادل پنجاه درصد مستمرى
استحقاقى بیمه شده است و در صورتى که بیمه شده مرد داراى چند همسر دایم
باشد مستمرى به تساوى بین آنها تقسیم خواهد شد.
2. میزان مستمرى هر فرزند بیمه شده متوفى معادل بیست و پنج درصد مستمرى
استحقاقى بیمه شده مى باشد و در صورتى که پدر و مادر را از دست داده باشد
مستمرى او دو برابر میزان مذکور خواهد بود.
3. میزان مستمرى هر یک از پدر و مادر متوفى معادل بیست درصد مستمرى
استحقاقى بیمه شده مى باشد. مجموع مستمرى بازماندگان بیمه شده متوفى نباید
از میزان مستمرى استحقاقى متوفى تجاوز نماید هرگاه مجموع مستمرى از این میزان تجاوز کند سهم هر یک از مستمرى بگیران به نسبت تقلیل داده مى شود و
در این صورت اگر یکى از مستمرى بگیران فوت شود یا فاقد شرایط استحقاقى
دریافت مستمرى گردد سهم بقیه آنان با توجه به تقسیم بندى مذکور در این ماده
افزایش خواهد یافت و در هرحال بازماندگان بیمه شده از صددرصد مستمرى
بازماندگان متوفى استفاده خواهند کرد.
تبصره. منظور از مستمرى استحقاقى بیمه شده متوفى مستمرى حین فوت او
م ىباشد. در مورد بیمه شدگانى که دراثر هر نوع حادثه یا بیمارى فوت شوند، مستمرى
استحقاقى عبارت است از مستمرى که براى بیمه شده ازکارافتاده کلى حسب مورد
برقرار مى شود.
 ماده 84 . هرگاه بیمه شده فوت کند هزینه کفن و دفن او از طرف سازمان
پرداخت خواهد شد.