در بازنشستگی و مستمری توسط
با سلام من27 سال بيمه پردازي درتامين اجتماعي رادارم با49سال سن وجانباز10درصدهستم آيابااين سابقه ميتوانم بازنشسته شوم؟

2-بنده بيماري ديابت و پيوند كبد هستم آيا ميتوانم ازكارافتادگي بشوم كه حقوق كامل بازنشستگي دريافت كنم وچه مداركي لازم است .
1 پاسخ
توسط (15,200 امتیاز)

با سلام

بیمه شدگانی که به سن قانونی (۶۰ سال سن تمام برای مردان و ۵۵ سال تمام برای زنان) برسند در صورتی که دارای حداقل سابقه پرداخت حق بیمه ۲۰ سال باشند می توانند تقاضای بازنشستگی کنند.

جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، معلولان و حوادث ناشی ازکار ، بیماران ناشی از شرایط خاص کار ، معلولان عادی و آزادگان با داشتن حداقل ٢٠ سال سابقه خدمت قابل قبول از لحاظ بازنشستگی یا بیمه پردازی و داشتن حداقل ٥٠ سال سن برای مردان و ٤٥ سال سن برای زنان از مزایای بازنشستگی قانون مذکور بهره‌مند گردند.
شایان ذکر است که جانبازان و آزادگان مشمول در صورتی که مدت سابقه مبنای بازنشستگی و یا بیمه پردازی آنها با احتساب مجموع سابقه خدمت و یا بیمه پردازی (حداقل ٢٠ سال ) و سنوات ارفاقی (حداکثر ١٠ سال ) ، ٣٠ سال تمام باشد از احراز شرط سنی بازنشستگی معاف خواهند بود .